Skocz do zawartości

Host a własny serwer.

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

dopiero teraz wlazłem na tą stronę..

ło jezu... ja bym ja od razu wyp** w kosmos ;)

raz zwiesiła mi FF na ok 1 minutę

dwa połączyłem się z hostem i w tym miejscu.. czyta, czyta, czyta... coś tam mieli na serwie i po ponad minucie pojawia się strona

włączyłem IE, tutaj wczytała się szybciej ale nadal było to pnad 20 sekund, co jest troche za długo jak na 1MB łącze.

Czy piszesz o mojej stronie ?

Musze Ciebie zmartwic.. bo to co widziales to na pewno zaledwie prosty skrypt w PHP (strona glowna) a cala gielda jest glebiej i jest napisana w CGI.

raz zwiesiła mi FF na ok 1 minutę

Tak sie czesto dzieje przy przy apletach javy (przynajmniej u mnie). Na szczescie w tej chwili nie mam zainstalowanego java runtime environment i strona mi chodzi bardzo szybko pod ff. Ale w koquerorze troche sie czeka na ten aplet.

Erbit

Moze zamist tego apletu, ktory nie ma jakiejs krytycznej funkcji dla Twojego serwisu zrobisz flash.

Z tego co wiem to java czesto zabiera bardzo duzo mocy serwera.

niby tak... ale jak sami widzieliscie - (przynajmniej niektorzy) sam seriws gieldy biega calkiem niezle. Ostatnio nawet zmniejszylem ilosc wyswietlanych ofert (do 20) by odciazyc serwer, poskutkowalo - dziala lepiej, ale kiedys tego nie bylo i nie marudzili... choc skrypt przetwarzal okolo 300 ofert a teraz ledwo 20, kiedys transfery siegaly 150M dziennie dzis 60M ... to mnie zastanawia.

Nic to - temat strony to jedna sprawa, przeanalizuje sobie kilka spraw a co z tematem WŁASNEGO SERWERA?

Czyżby superhost praktykował overselling?;)

tak mi to wlasnie wyglada...

nie wiem, czy juz tu o tym pisalem a jesli nie to krotko napisze - procesor 333MHz, 128 RAM , łącze 128 (adsl-neostarda) Win98+Apache i chodzilo bez problemow (a juz na pewno nie mulil sie procek).

Drugi problem - to moze byc cos u nich, gdyz w dniu ktorym ponoc 'zamulilo' im procka zakladalem subdomene i niestetty z niewiadomego powodu nie moglem czytac grafiki z katalogu tej subdomeny, choc i ppoprzez ftp i poprzez cPanel wszystko bylo na miejscu a ten sam html na innej subdomenie zaczytywal grafike poprawnie. Moze wiec szukali 'dziury' w calym i doszukali sie ze 80% czytanych plikow u mnie to jeden plik ze skryptem CGI.

Kolejny historia jest taka, ze w mailu podali date 05-07-2005 jako date wystapienia problemu, a list wyslany automatycznie przez system ostrzezen (automat) wyszedl od nich o 9:35 dnia nastepnego, zas na moja prosbe o podanie dokladnej godziny 'zamulenia' nie odpowiedzieli (tzn odpowiedzieli ale nie na to pytanie).

Dwa moje posty temu podałem linki do różnych sposóbów testowania wydajności serwera w Perl. Możesz spróbować i porównać swoją maszynę do serwera;-)

Tak - widzialem - dziekuje na pewno popatrze...

reedycja: w niedlugim czasie napisze (lub skorzystam z podanych tam przykladow) skrypt CGI i potestujemy sobie od czasu do czasu - swietny pomysl. Jednoczenie po logach z serwera oraz po wlasnych zapisakach ze swojego programu CGI bede widzial ile osob w danym czasie bylo na serwerze.

Kolejne spostrzezenie jest takie, ze problemy z muleniem pojawily sie gdy postawilem strone w PHP (choc to mozy byc przypadek). Do czasu strony w HTML nie dawalo sie zauwacy opoznien... Niemniej sama strona glowna nie moze byc przyczyna 'zamulenia' procka - bo to tylko kilka polecen PHP a reszta to HTML umieszczony w pliku PHP.

"U mnie" strona korzystająca z tej aplikacji cgi BAZPŁATNA GIEŁDA WOLNYCH ŁADUNKÓW I POJAZDÓW chodzi bardzo dobrze.

Ale ten aplet na górze strony według mnie jest całkowicie zbędny może powodować zawieszanie kompow... A bez problemu można go zastąpić odpowiednio sterowaną animacja flash lub animowanym gifem nawet jak ma wyświetlać odpowiednie komunikaty.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności