Skocz do zawartości

Znikajace linki

Ptaq

Rekomendowane odpowiedzi

Niewiem co jest grane ale jak wpisze w MSN

link:www.mojastrona.pl

to powoli dodawalem linki i juz mialem w wynikach ponad 50 a tu nagle co dziennie zaczelo ubywac po 2-3 i teraz mam tylko 46 i jutro zapewne bedzie jeszcze mniej :roll:

Co sie dzieje ?

A powiem ze linki na stronach nadal sa...

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Żadne zapytanie o linki nie jest pewne, bo twórcy wyszukiwarek nie mają żadnego interesu w podawaniu informacji, które mogą być wykorzystane przeciwko nim (i będą).

Tak więc, Google raz na ok. miesiąc przeprowadza update linków (BL update), kiedy to zmieniają się wyniki zapytania "link:adres" w Google. To że "nie ma" linków w/g Google nie musi znaczyć że ich faktycznie nie ma, lecz że nie są one upubliczniane /analogicznie jest z PR/. Nawet po BL update, Google podaje do publicznej wiadomości tylko część linków (próbkę).

MSN, dla odmiany, charakteryzuje się bardzo dużą dynamiką zmian w rankingach i podaje najczęściej sporo więcej linków niż Google. Żeby było milej, MSN najczęściej indeksuje linki szybciej niż nowe strony.

Kiedy zaczęły się masowe pytania o zapytanie "link:adres", zaczęliśmy na tym forum polecać sprawdzanie linków w MSN, ALE:

1. MSN dysponuje gorszym algorytmem niż Google i wyłapuje mniej linków, chociaż podaje do publicznej wiadomości więcej.

2. MSN wielokrotnie w ciągu dnia odświeża wyniki zapytania "link:adres", więc jest o wiele bardziej użyteczny niż Google.

3. MSN zafałszowuje pogrubioną wartość, np. "Wyświetlanie 1-50 wyników z 1530". Przewidywana ilość wyników jest wyliczeniem, a nie dokładną informacją, podobnie jest w Google.

Możesz powiedzieć że wiesz ile jest rezultatów wyszukiwania dopiero, jak je wszystkie zobaczysz. Tak więc, po przejściu do drugiej strony ilość ta się zmniejsza /jest przy sensownie małych liczbach (np. 1000) najbliższa prawdzie/ i pozostaje stała przy przechodzeniu na trzecią, czwartą (...) podstronę - można uznać, że właśnie taką ilość linków "teraz" zwraca MSN. Zaznaczam jednak - liczba rezultatów (nie tylko linków, ale wyników każdego zapytania) w MSN jest bardzo zmienna, dlatego warto sprawdzić kilkukrotnie.

Na zakończenie - nigdy nie będziesz znał liczby "zaliczonych" linków do swojego serwisu. Nie możesz powiedzieć: "do mojego serwisu prowadzi 50 linków PR4", ale co najwyżej: "MSN wskazuje średnio ok. 50 linków do mojego serwisu, a Google od ostatniego update zwraca 12 linków".

Mam nadzieję że napisałem na tyle jasno, że będę mógł tutaj odsyłać. :)

Pozdrawiam, J. ;)

A ja Popieram taką wyczerpujące potraktowanie tematu =D> więć przeniosłem z odnosnikiem aby wiecej osób początkujących mogło to przeczytać =D>

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności