Skocz do zawartości

SEO Machina Plastic

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W związku z tym, że dotychczasowa wersja Seo Machiny nie każdemu odpowiadała pod względem interfejsu, itp. postanowiłem przepisać SeoMachinę od nowa.

Główną ideą w nowej wersji jest zbudowanie interfejsu na bazie czegoś w rodzaju skórek, które w istocie będą stronami internetowymi, czyli oparte na htmlu, css itp.

W ten sposób będzie można stworzyć wiele szablonów rozmieszczeń, kształtu, rodzaju przycisków, checkboksów i innych pól i elementów interfejsu (wyjątkiem będą tylko okienka tabel i okienka przeglądarek).

Każdą skórkę będzie można dowolnie kształtować i dostosowywać do swoich potrzeb.

Proste demo pierwszego szkieletu jest tutaj:

demo seo machina plastic

W programie są dwie przykładowe skórki: klasyczna i blue.

I dwa moduły: ustawienia, gdzie jest wybór skórki i katalogowania.

Okienka tabel i przeglądarki można przesuwać i skalować dostosowując układ do siebie.

plastic1.gif

Proszę was o ocenę tej ideii.

Pojawiło się wiele pomysłów udoskonaleń dotychczasowej wersji Machiny, ale zamiast doklejać nowe opcje do tamtej wersji, chciałbym zbudować nową wersję w oparciu o wasze opinie.

Poza skórkami, na początku mam pytanie, czy zachować sposób podziału na moduły jak w poprzedniej wersji.

Osobiście wydaje mi się, że podział na projekt, strony projektu itp jest dobry, ale to można zmienić.

pozdrawiam

Grzegorz

Pojawiło się wiele pomysłów udoskonaleń dotychczasowej wersji Machiny, ale zamiast doklejać nowe opcje do tamtej wersji, chciałbym zbudować nową wersję w oparciu o wasze opinie.

Czyli projekt zwykłej SEOMachiny porzucasz ? Skoro tak to napisz czy dotychczasowi użytkownicy którzy zakupili poprzednią wersję dostaną automatycznie ten "upgrade" ? ;)

Mnie się od początku podobał wygląd/interfejs dotychczasowy i jestem raczej za tym by udoskonalać aktualną wersję o nowe możliwości. Ściągnąłem demo i teraz wszystko jest dla mnie jakieś takie pomieszane i nieczytelne ;)

Osobiście wydaje mi się, że podział na projekt, strony projektu itp jest dobry, ale to można zmienić.

System projektów był jak najbardziej OK - jedyne co można zmienić to skrót klawiszowy do przełączania się pomiędzy projektami z jednoczesnym przesunięciem listy katalogów do ostatnio dodanej pozycji.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Czyli projekt zwykłej SEOMachiny porzucasz ? Skoro tak to napisz czy dotychczasowi użytkownicy którzy zakupili poprzednią wersję dostaną automatycznie ten "upgrade" ? ;)

Mnie się od początku podobał wygląd/interfejs dotychczasowy i jestem raczej za tym by udoskonalać aktualną wersję o nowe możliwości. Ściągnąłem demo i teraz wszystko jest dla mnie jakieś takie pomieszane i nieczytelne ;)

Na razie nie porzucam ;-) Po prostu rozmyślam nad różnymi wariantami. Upgrade będzie i tak darmowy, chyba, że ktoś doceni moją robotę i z własnej woli coś prześle na zasadzie "donate". Powiedzmy, że prace będą równoległe.

Wiesz, Tobie się akurat ten spartański wygląd dotychczasowego programu spodobał, bo docierasz do istoty tego czym jest narzędzie, które samo w sobie nie powinno absorbować, ale wielu userów oczekuje fajerwerkowego opakowania i bajerów. Z tego względu pomyślałem o systemie skórek i prawie całkowitej dowolności w kształtowaniu wyglądu programu.

Ta dowolność daje tę możliwość, że łatwo będzie można rozstawić elementy programu choćby na wzór starej wersji programu.

Myślę także o zmianie także z tego powodu, że niektórych rzeczy nie przewidziałem na początku i np. niektóre struktury i połączenia baz chciałbym zmienić, itp. a budując od nowa będzie łatwiej.

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności