Skocz do zawartości

Wlasne zaplecze

myselff45

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Tematyka pozycjonowania interesuje sie od pewnego czasu.

Posiadam 2 strony ktore chcial bym wypozycjonowac.

Jakis czas temu kupilem zaplecze tematyczne.

Jest to 6 stronek opartych na WP, wszystkie na roznych domenach, roznych serwerach.

Kazda ze stron zaplecza ma ta sama tematyke co strona pozycjonowana oraz w chwili obecnej sklada sie z 2 podstron.

Strony stoja juz jakies 2 tygodnie w sieci, trwa dodawanie ich do katalogow (kazda trafi do jakichs 300).

Zanim zaczne dodawac artykuly (sam bede je pisal, dzieki czemu tresc bedzie unikalna), poczekam troche niech strony nabiora mocy.

Powiedzmy ze za jakis miesiac, 2 wszystko bedzie gotowe, czyli strony beda juz dodane do kilkuset katalogow.

Teraz, co nalezy zrobic pozniej?

Chcial bym aby ktos pomogl mi ustalic dobra strategie, czyli:

Jak czesto powinienem pisac i dodawac nowe arty?

Powiedzcie mi szczerze jaka moc moze miec takie wlasne male zaplecze? wiem ze nie da sie tego przewidziec, ale z doswiadczenia pewnie pare osob wie czy, o ile i w jakim czasie moze przyniesc to efekt dla strony pozycjonowanej?

Nie planuje pozycjonowac innych stron, a jedynie jak napisalem 2 wlasne.

Czy w zwiazku z tym po uzyskaniu dobrego wyniku w google, bedzie trzeba cos jeszcze robic ze stronkami, czy beda one mogly sobie po prostu stac bez aktualizacji?

to czy wystarczy takie zaplecze zalezy od trudnosci tych fraz. 2 podstrony to troche malo. google promuje duze serwisy, wiec im wieksze tym lepiej. generalnie zasada jest taka zeby zwiekszac moc strony pozycjonowanej i zaplecza.

pamietaj ze jesli frazy sa naprawde zarobkowe to konkurencja Cie nie wpusci tak latwo do top10. nieprobuj trafic tam za szybko, najpierw umocnij domene. jesli trafisz tam ze slaba domena to dostaniesz paczki z swli ktore Ci zafiltruja strone

Napisz konkretnie o którą stronę Ci chodzi i jakie frazy Cię interesują.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Rozumiem iz czym wiecej stron tym lepiej, aczkolwiek jak pisalem to dopiero poczatek. Jak skonczone bedzie dodawanie stron do katalogow, zabiore sie za pisanie artow. Bede wrzucal codziennie po 2 na kazda strone, wiec po 10 dniach bedzie juz 22 strony to razy 6 to ponad 100 stron...

Chodzi mi o to w jakim tempie i jak dlugo musze dodawac arty na strony?

Poza tym jak myslicie jaka moc bedzie mialo takie zaplecze?

Frazy na jakie chce pozycjonowac moja strone nie sa zarobkowe, o sredniej trudnosci.

mam 4 frazy z czego 2 jestem juz w top 5 google.

To bardziej strona hobbistyczna niz zarobkowa, dla tego powaznej konkurencji za duzej nie mam.

2 strony to mało wg mnie to lepiej stwórz 100 domen po 10 podstron tematycznych, w html, żadne WP, (a potem na podstronach linki, nie na każdej)

Czemu nie WP ? Przecież tak będzie kilkakrotnie wolniej.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

2 strony to mało wg mnie to lepiej stwórz 100 domen po 10 podstron tematycznych, w html, żadne WP, (a potem na podstronach linki, nie na każdej)

Czemu nie WP ? Przecież tak będzie kilkakrotnie wolniej.

WP zwraca kilobajty niesemantycznego Google kodu.

jak nie masz stron pod swle i to w duzej ilosci, to dodawanie kazdej strony do 300 katalogow mija sie z celem,

google i tak zaindeksuje z 80 ze 100 najmocniejszych i max 50 z 200 pozostalych przy czym wiekszosc bedzie podpieta do swli

imo szkoda czasu po prostu, chociaz z pewnoscia znajda sie tacy co stwierdza ze link to link nawet taki niezaindeksowany...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

• 3 tygodnie później...

Zaplecze sobie stoi i jest caly czas dodawane do katalogow. Oczywiscie powoli. Do tego pisze sobie sam co jakis czas arty - okolo 1000 znakow i linkuje po 2 anchory do strony pozycjonowanej.

Zastanawia mnie jeszcze jedno, a mianowicie czy taka strona zaplecza nie wyglada podejrzanie? Powiedzmy ze kazda ma juz te 20 stron, i na kazdej sa linki do tej samej strony... jest sens w dalszym ciagu dodawac arty, czy lepiej czekac az PR zaplecza wzrosnie i juz dodane linki beda wiecej warte?

Nie mam doswiadczenia z tym, a mimo iz na prawde sporo czytalem, to raczej nikt nie udziela bezposredniej odpowiedzi jak postepowac z takim zapleczem zeby bylo dobrze...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności