Skocz do zawartości

Wyłączyłem dopasowanie i od razu lepiej

Content

Rekomendowane odpowiedzi

A czy nie widzisz tego, że zwiększenie zarobków Google powoduje zwiększenie zarobków wydawców i lepszy target dla samych Reklamodawców ?

Ale przeczytałeś całą moją wypowiedź, czy tylko początek? ;)

Naturalnie, ale chyba nie sądzisz, że będą testować rozwiązania gorsze dla samych siebie.

Ależ będą testować. Dopiero jak potestują, przekonają się czy te rozwiązania są lepsze, czy gorsze ;) ale mi się podoba bycie poligonem doświadczalnym w tych testach, bo CTR mi wzrósł i $$$ też :P

Ależ będą testować. Dopiero jak potestują, przekonają się czy te rozwiązania są lepsze, czy gorsze :D ale mi się podoba bycie poligonem doświadczalnym w tych testach, bo CTR mi wzrósł i $$$ też :)

Tobie wzrósł bo pewnie masz jakąś ogólnotematyczną stroną na której do tej pory wyswietlały się jakieś ogólne reklamy interii, allegro, gazety.pl lub czegoś w tym stylu. W momencie gdy google wprowdziło dopasowanie reklam do zainteresowań użytkowników, to za użytkownikami przyszły na Twoją stronę lepiej płatne reklame z innych branż. I stąd ten wzrost u Ciebie.

Ale co mają powiedzieć osoby, które mają tematyczne strony w dobrze płatnych niszach. Ich nie urządza wprowadzenie reklam dopasowanych do zainteresowań użytkowników. Oni już mają u siebie dobrze płatne reklamy i nie potrzebują więcej do szczęscia. Tak więc w ich przypadku może to najwyżej zmniejszyć zarobki i ctr - bo jeśli ktoś nawet lubi sobie poogladać Dode bez majtek, ale w danym momencie szuka info o forexie, to albo jeśli klinknie w reklame o Dodzie to Ty nie zarobisz tyle co mógłbyś zarobić na wyświetlonej w tym miejscu rekalmie o forexie albo wogóle nie kliknie w tą reklamę bo jego w tej chwili nie interesuje Doda.

Ja mam natomiast stronke z kategorii rozrywkowa, czyli duzo reklam allegro, gier online itp. a po tym dopasowaniu kilkow mniej, a kasy mniej o polowe lub nawet 2/3. Teraz to wylaczylem i mam nadzieje ze bedzie lepiej :D

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

tylko dla niektorych miesiac, czy dwa - przy stratach 2/3 zarobkow to nie jest paczka landrynek

z jednej strony czas moze krotki na testy, z drugiej strasznie dlugi by czekac ;)

Tutaj rzeczywiście masz rację. Jednak nie wiesz czy sytuacja nie wróci do normy za kilka dni albo nawet polepszy się. W każdym bądź razie trudno wyciągać teraz jakieś wnioski.

Tobie wzrósł bo pewnie masz jakąś ogólnotematyczną stroną na której do tej pory wyswietlały się jakieś ogólne reklamy interii, allegro, gazety.pl

Eeeee... jasne, moja strona to takie tam o niczym - Poradnik Ogrodniczy ;)

Może w moim przypadku akurat tak się złożyło, że wraz z wprowadzeniem dopasowania, rozpoczął się też większy sezon w mojej branży i efekty te się na siebie nałożyły. Ale myślę, że dopasowanie może być dla mnie doskonałym rozwiązaniem poza sezonem. Bo ogrody to tematyka bardzo sezonowa. Poza sezonem, nawet jak ktoś odwiedza moją stronę, to nie jest zainteresowany ofertami "ogrodniczymi". Kliki są też słabiej płatne. Poza sezonem dopasownie jest szansą na ściągnięcie na stronę lepiej płatnych reklam z innych branż. Ale to tak sobie "gdybam". Ciekaw jestem przyszłości ;)

Ale co mają powiedzieć osoby, które mają tematyczne strony w dobrze płatnych niszach. Ich nie urządza wprowadzenie reklam dopasowanych do zainteresowań użytkowników. Oni już mają u siebie dobrze płatne reklamy i nie potrzebują więcej do szczęscia.

Wątpię czy są dobrze płatne nisze. Ja sam nazwa wskazuje nisza to wąska specjalizacja w danej dziedzinie. Gdzie mała jest konkrecja tam mało jest reklamodawców co wiąże się z niskimi stawkami za klik .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności