Skocz do zawartości

Co oznaczają pojęcia: podwójne meta-opisy i tagi tytułowe

kolinmac

Rekomendowane odpowiedzi

W narzędziach Google mam coś takiego:

W Diagnostyka -->Analiza treści:

- Podwójne meta-opisy: 11 stron

- Podwójne tagi tytułowe: 9 stron

Czy może mi ktoś wyjaśnić co to oznacza??

Wczasy w Polsce i za granicą - www.NaszeWczasy.info.pl - turystyczne forum. Sprawdzone kwatery, pensjonaty - opinie i porady wczasowiczów:

bannere.gif

W cmsach trudno uniknąć tego. Jak możesz poprawić to popraw. Jak to jakieś strony nawigacyjne to olej ,a description z nich usuń całkiem albo zorganizuj sobie skrypt, który będzie pobierał z treści strony description.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

W cmsach trudno uniknąć tego.
To nie są CMS'y tylko SYFMSY :)

Oznaczają dokładnie to, że n stron ma takie same title co jest błędem, bo title jako nagłówek/tytuł strony powinien być zróżnicowany i zgodny z treścią strony. Chyba, że n stron jest o tym samym co stanowi też błąd...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W cmsach trudno uniknąć tego.
To nie są CMS'y tylko SYFMSY ;)

Oznaczają dokładnie to, że n stron ma takie same title co jest błędem, bo title jako nagłówek/tytuł strony powinien być zróżnicowany i zgodny z treścią strony. Chyba, że n stron jest o tym samym co stanowi też błąd...

a jak rozwiążesz strony "pagowene" - page 1/2 itp.? Kiedyś kombinowałem z dodawaniem elementów daty itp., ale to się mija z celem, bo tytuł jest nieczytelny, dodawanie str.1 2 itp to też na jedno wychodzi.

Nie miałem na myśli skryptów niezoptymalizowanych SYFYMysów, które linkują tą samą podstronę pod 20 adresami :)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

To ja poproszę o propozycję rozwiązania bez syfu i błędów dla sytuacji:

mamy małą księgarenkę, powiedzmy 50 000 tytułów podzielone na 300 kategorii i podkategorii, ale tak wyszło, że 1 z kategorii ma 5000 tytułów.

Co proponujesz w takiej sytuacji? Wywalić te 5k książek na 1 podstronie?

Bo ja bym z tego zrobił kilkaset podstron tej samej kategorii ale jakoś nie bardzo widzę jak zróżnicować sensownie tytuły i opisy (poza ich ewentualnym ponumerowaniem).

Czasami poza ironią przydałoby się trochę doświadczenia i wyobraźni...

pozdrawiam

hADeSik

Mozilla, CHDK

Bardzo prosto:

Nazwa strony - strona 1

Nazwa strony - strona 2

Nazwa strony - strona 3

itd...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie, bo to już jest inny tytuł...

@Mion ma rację, @AdamAGP by nie duplikować postów odpowiedź na to pytanie napisałem Tobie już tutaj.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

autor tematu niech poprawi sobie stopke bo ma 2 te same linki

yokokeke - mam do Ciebie pytanko czy chodzi o to, że pomiędzy znacznikami:

<title>Opinie o kwaterach, pensjonatach, ośrodkach wczasowych, hotelach</title>

i dodatkowo:

<span class="maintitle">Opinie o kwaterach, pensjonatach i ośrodkach wczasowych.</span>

Tutaj ten tytuł był zdublowany - teraz poprawiłem.

Czy chodziło o to??

Wczasy w Polsce i za granicą - www.NaszeWczasy.info.pl - turystyczne forum. Sprawdzone kwatery, pensjonaty - opinie i porady wczasowiczów:

bannere.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności