Skocz do zawartości

PIT, E-deklaracje i Gmina

Gonzo23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, próbuję złożyć PIT za pomocą systemu e-deklaracje, ogólnie wszystko wypełniłem, obliczyło bez problemów.

Problem w tym, że program wymaga ode mnie wypełnienia pola "Gmina" w danych dot. zamieszkania.

Mieszkam w Poznaniu, więc żadna z dostępnych dla powiatu Poznańskiego gmin (Luboń, Buk itp) nie jest poprawna.

Do tej pory w tym polu wpisywałem dzielnicę (Tak mi powiedziano w urzędzie), a teraz nie wiem co z tym zrobić, bo bez wypełnienia tego pola nie mogę wysłać zeznania.

Czy ktoś wie o co w tym chodzi ? Może miał ktoś podobny dylemat :)

No to by było logiczne, problem w tym, że nie da się - mogę tylko wybrać z rozwijanej listy, a tam nie ma takiej. Na "P" są tylko Pobiedziska :/

Nie da się ręcznie wpisać.

Dodane:

Rozwiązanie mojej zagadki otrzymałem z infolinii:

Należy w polu Powiatu (17) wybrać M.Poznań, zamiast Pozański, wtedy dla pola gmina pojawia się M.Poznań.

Niby banał, ale sam chyba bym na to nie wpadł :)

A tak poza tym, to mam pozytywne odczucia jeśli chodzi o sam system oraz obsługę na infolinii. Szkoda że działa tylko na Windowsie, ale liczę że za rok będzie wersja dla Linuxa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności