Skocz do zawartości

Dlaczego strona na frazę jest tak daleko, bardzo proszę o podpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

TTSEO - w stopce masz system https://www.linkorn.pl/ czyli już wiem dlaczego piszesz - linkuj kilkadziesiąt fraz - szkoda, że nie dodałeś z tym systemem.
Linkuje kilkadziesiąt fraz i to raczej z wlasnego zaplecza albo innych wartosciowych stron.

Bardzo niszowych dopale systemem, ale zaden system nie jest do pozycjonowanie, to tylko pomocnik.

Ale dobre pozycjonowanie idzie po calosc i nie tylko kilka fraz!

To np dane GA z jednej strone:

Search sent 29,298 total visits via 14,425 keywords

TOP10 keywords sent "okolo 3500 visits" - nie chce mi sie podsumowac dokladnie.

Tzn, ze te mniej wazne frazy dali razem 25000+ uu, albo wieciej niz 85% ruchu.

Sorry, jesli slowo "bzdura" bylo za mocne, ale ta lista wpisów w katalogach podane przez Ciebie, IMHO jest naprawde bardzo slaba.

TTSEO - w stopce masz system https://www.linkorn.pl/ czyli już wiem dlaczego piszesz - linkuj kilkadziesiąt fraz - szkoda, że nie dodałeś z tym systemem.
Linkuje kilkadziesiąt fraz i to raczej z wlasnego zaplecza albo innych wartosciowych stron.

Bardzo niszowych dopale systemem, ale zaden system nie jest do pozycjonowanie, to tylko pomocnik.

Ale dobre pozycjonowanie idzie po calosc i nie tylko kilka fraz!

To co pogrubiłem w tej wypowiedzi uważam jest dobrą myślą i wskazówką bardzo cenną dla innych, pomocnik, uzupełnienie działań, coś co ma wspomagać.

Kolega z butami chce szybko pociągnąć na szczyt stronę a tego za szybko nie zrobi, dlatego podałem mu jak widzą jego optymalizację strony inne programy, z kolei moja lista katalogów do jakich dodał swoją stronę była przezemnie wskazana jako dobrze ukierunkowane działania bo te katalogi to branżówka. Nie wskazałem ich jako wartościowe katalogi z uwagi na ich PR. Dobrze jeśli utrzymuje się w kategorii swojej strony i umieszcza linki na takich stronach lub katalogach które są w tej branży.

https://www.linkdiagnosis.com/ ten programik pokazuje troszkę BL i tylko przejrzałem kilka wpisów z pokazanej listy.

Na frazę "buty włoskie" nie trzeba profesjonalnego zaplecza. To dość łatwa fraza. Domeny z TOP3 też są młode, na dodatek kiepsko podlinkowane.

Zgadza się.

Natomiast sama fraza "buty", jeśli masz zamiar samodzielnie pozycjonować to przede wszystkim radzę postawić jeszcze dwa podobne sklepy ... tak na wszelki wypadek, gdybyś nie doczytał o filtrach i banach... Strona jest niezoptymalizowana, opisy towarów proszą się o podrasowanie.

Nie sprawdzałem Bl, ale oprócz uwag poprzedników zwróciłbym uwagę na dynamikę przyrostu nowych linków, czyli inaczej rozłożenie w czasie.

Pozdrawiam

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

Na frazę "buty włoskie" nie trzeba profesjonalnego zaplecza. To dość łatwa fraza. Domeny z TOP3 też są młode, na dodatek kiepsko podlinkowane.

Zgadza się.

Natomiast sama fraza "buty", jeśli masz zamiar samodzielnie pozycjonować to przede wszystkim radzę postawić jeszcze dwa podobne sklepy ... tak na wszelki wypadek, gdybyś nie doczytał o filtrach i banach... Strona jest niezoptymalizowana, opisy towarów proszą się o podrasowanie.

Nie sprawdzałem Bl, ale oprócz uwag poprzedników zwróciłbym uwagę na dynamikę przyrostu nowych linków, czyli inaczej rozłożenie w czasie.

Pozdrawiam

Właśnie zanotowałem wzrosty na poszczególne frazy, wcześniej wyniki oscylowały, raz skoczyło +2, raz -2, a teraz buty sklep internetowy +126 (poz. 45), obuwie sklep internetowy+204 (poz. 27), buty włoskie +25 (poz. 8), obuwie włoskie +27 (poz. 7)

oczywiście to początek, jakiś krok w przód, bo i frazy nie są zbyt wymagające

widać, że coś się dzieje, poza tym dywersyfikuje frazy stosując różne anchory

kotfryc - co masz na myśli pisząc dwa podobne sklepy, podobne czyli nie DC ani nie przekierowania ?

Właśnie zanotowałem wzrosty na poszczególne frazy, wcześniej wyniki oscylowały, raz skoczyło +2, raz -2, a teraz buty sklep internetowy +126 (poz. 45), obuwie sklep internetowy+204 (poz. 27), buty włoskie +25 (poz. 8), obuwie włoskie +27 (poz. 7)

Oj dzieje się dzieje, ja na Twoim miejscu przy tak znacznych skokach w górę za bardzo bym się nie cieszył, nie wiem jak i ile dodajesz ale spokojnie, lepiej troszkę poczekać niż śmigać po drabinie google w górę i trafić na szczebel z sękiem.... daj na luz przecież nie musisz za miesiąc być na pierwszym miejscu.

Oj dzieje się dzieje, ja na Twoim miejscu przy tak znacznych skokach w górę za bardzo bym się nie cieszył, nie wiem jak i ile dodajesz ale spokojnie, lepiej troszkę poczekać niż śmigać po drabinie google w górę i trafić na szczebel z sękiem.... daj na luz przecież nie musisz za miesiąc być na pierwszym miejscu.

Dodawanie jest systematyczne i umiarkowane, więc raczej nie ma zagrożenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności