Skocz do zawartości

Czarna lista katalogów

sorrow

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do tworzenia czarnej lisy katalogów może zaczne + opis why

linki.din.pl/ - w logo mają napisane link bezpośredni lecz takiego nie ma !

katalogstron.com.pl - w meta tagach używają twojego opisu co dodałes. Przez co wykorzystali swoją pozycje w wyszukiwarce + gostki zgarniają $$ za reklamy.

w meta tagach używają twojego opisu co dodałes  

jeżeli Opisu (DESCRIPTION) używają w polu DESCRIPTION (opis) - to nie ma w tym nic bardzo nagannego - chciaż wiem czynm to grozi ... dla młodych stron wpis w katalogu jest w wynikach wyżej od samej strony :-(

katalogstron.com.pl -  w meta tagach używają twojego opisu co dodałes. Przez co wykorzystali swoją pozycje w wyszukiwarce + gostki zgarniają $$ za reklamy.

sorrow chyba przesadzasz ... nic zlego nie widze w zarabianiu na obsluge serwera i takich tam. Sam mam kilka stron w katalogstron i widze ze mnie wyprzedza ale widze tez efekt taki ze mam wejscia na strony. Katlog dobrze wypozocjowany i tyle ... a poza tym nikt na sile nie wpisuje stron do katalogu..

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

Można po prostu zle sie czuć jak katalog jest wyżej ode mnie na guugle. Zaplacilem za wpis a ziomale jeszcze zgarniają kase za reklamy które gdy bym się dobrze sam wypozycjonować sam byś mógł zamieścić. A ja dałem takie same słowa kluczowe oraz opis na początku co na s/g a oni umieścili to w meta tagach i jak tutaj sie nie w******* jak by sie jeszcze dosyć dobrze wypozycjonowała taka strona z mym linkiem z takim samym opisem to jasne ze bym był na samym dole bo oni maja duże plecy. Niektórzy widząc taki szmelc po prostu wychodzą i szukaja dalej upragnionej strony. Co tu dużo pisać dla mnie taki katalog gdy tworzy oddzielną strone dla jednego wpisu nie jest za dobrym katalogiem i jest jasne iż chce się wybić i zgarniać $ za reklamy.

gdy bym się dobrze sam wypozycjonować sam byś mógł zamieścić

Ano właśnie, wypozycjonuj się dobrze i po kłopocie. A jak myślisz dlaczego w sieci jest tyle katalogów, żebyś Ty się mógł wypozycjonować?

Nie, żeby zgarnąć kasę z reklam, bo to dla twórców katalogów darmowy kontent.

katalogstron.com.pl -  w meta tagach używają twojego opisu co dodałes. Przez co wykorzystali swoją pozycje w wyszukiwarce + gostki zgarniają $$ za reklamy.

sorrow chyba przesadzasz ... nic zlego nie widze w zarabianiu na obsluge serwera i takich tam. Sam mam kilka stron w katalogstron i widze ze mnie wyprzedza ale widze tez efekt taki ze mam wejscia na strony. Katlog dobrze wypozocjowany i tyle ... a poza tym nikt na sile nie wpisuje stron do katalogu..

tylko wogóle ten katalog nie oferuje linkó bezpośrednich, przez co jego wartość dla google jest 0.

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

1. Dodanie strony do katalogu jest dobrowolne. Nikogo nie zmuszamy.

2. Czasami zdarzają się przypadki ,że wpis jest wyżej niż strona do, której linkuje ale to już nie moja wina ,że owy sajt jest np w "sandboxie".

3. Za marne 2 zety dostajecie w sumie 4 linki na dobrze zoptymalizowanych podstronach z czego, 2 na katalogstron i 2 na kopii katalogu ( różne IP ! ), plus ruch przechodzący z katalogu.

4. Od kiedy zarabianie na własnej pracy i czasie poświęconym na rozwój strony jest grzechem ?

Dodanie strony do katalogu jest dobrowolne. Nikogo nie zmuszamy.

Drobna kwestia. Jeden z moich serwisów znalazł się tam mimo tego, że go nie dodawałem. Przyznaj się, na początku wziąłeś trochę adresów z cudzych zbiorów. :P

I taka drobna uwaga od Jeża. Już jakiś czas obserwuję ten stricte pod SEO katalog. Pozwolę sobie nie skomentować żadnej z metod które są tam stosowane.

Napiszę jednak, że ciężko znaleźć katalog o tak przyjemnym dla oka layoucie. Pod tym względem jest rewelacyjny, bez dwóch zdań!

Od kiedy zarabianie na własnej pracy i czasie poświęconym na rozwój strony jest grzechem ?

Otóż to. Ale nie przejmuj się, może po prostu kogoś boli, że wpis jest wyżej od strony macierzystej.

Pozdrawiam, J.

Chcialem wlasnie dodac strone ale sie rozmyslilem gdy zobaczylem ze w stopce jest linkor ;p

Moim zdaniem albo kasa z reklam + linkor albo platne wpisy ;p

A tak to dla zasady nie zaplace ;) bo mi szkoda doplacac za ladna grafike :) inne darmowe katalogi maja podobny poziom z punktu widzenia mocy linku ;p a nie ma co sie ludzic ze zwiekszy sie liczba wejsc ludzi :(

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Opłata została wprowadzona , nie z mojej nieograniczonej rządzy zysku ale po to aby ograniczyć spamerów i pozycjonerów przed masowym zgłaszaniem swoich śmieci.

Z tych 2 zeta dostaje tylko 70gr więc to jest żaden zarobek. Jednak to był dobry krok. Stron jest zgłaszanych znacznie mniej ale są ogólnie lepszej jakości no i są dodawane przez osoby , które tego na prawdę chcą a nie pozycjonera, który ma liste katalogów i jedzie z góry na dół.

• 2 tygodnie później...
Opłata została wprowadzona , nie z mojej nieograniczonej rządzy zysku ale po to aby ograniczyć spamerów i pozycjonerów przed masowym zgłaszaniem swoich śmieci.

Nie lepiej w kodzie zmienić aby stronie była dodawana wielokrotnie lub z jednego IP jedna strone mozna było zgłośić lub dodanie za zgodą administartora który weryfikuje strony i ich jakoś odrzucając zbędne śmieci :P To jest IDEA a nie jakieś płatne :x

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności