Skocz do zawartości

az.pl domeny

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

O co w tym chodzi, weszłem na strone az.pl zamówiłem domene i koszt wyszedł 0zł. Najpierw zarezerwowałem, a teraz zarejestrowałem.

Mam ją normalnie w panelu, jednak nie mogę zmienić serwerów DNS dlaczego? i o Co chodzi w tej promocji?

Piszę coś takiego jak chce zmienić DNS:

UWAGA!!! Aktualnie domena jest wydelegowana na serwery nazw ns10.az.pl oraz ns11.az.pl. Zmiana delegacji na serwery inne niż ns10.az.pl, ns11.az.pl spowoduje skasowanie rekordów DNS znajdujących się w ns10.az.pl i ns11.az.pl.

A później wyskakuje:

Wartość parametru niezgodna z zasadami systemu/Host nie jest skonfigurowany dla domeny

Wczoraj rozeslali mailing, ze jedna pl i dwie (chyba) eu sa za free.

edit

Ad1 cytat, to przeciez normalne

Ad2, musisz odczekac kilkanascie godzin, do 2 dni.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

• 2 tygodnie później...
Klient - uczestnik promocji, przed dokonaniem transferu domeny do innego Usługobiorcy NASK, zarejestrowanej w ramach promocji, przed upływem pierwszego rocznego abonamentu, zobowiązuje się do przedłużenia domeny w Az.pl na kolejny rok abonamentowy. "

"6. Skorzystanie z promocji dla domen polskich nie zobowiązuje do przedłużenia domeny na kolejny okres abonamentowy."

Czyli nie trzba przedłużać jakby coś ? :)

Czy w ogóle kiedyś firmy az, home, netart zmuszali do przedłużania domen na drugi rok? nie.

no niby tak, ale jak dobrze pamiętam trzeba przed transferem promocyjnej domeny zapłacić parę złoty za authinfo ?

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Sorry, że tak zapytam prosto z mostu, ale czy trzeba rezygnować z przedłużenia, a jak nie to potem jak się nie zapłaci będą kary... czy nie? Bo chciałem od razu wziąć domenę dla kuzynki, ale za rok niech sobie sama decyduje czy ją chce czy nie, czy płaci czy nie. Tylko nie chcę, żeby się okazało tak, że nie chce domeny przedłużać, a musi.

czyli nie trzeba składać wypowiedzenia?

a zresztą przemyślałem sprawę i lepiej będzie jak sam będę domenę monitorował. kuzynka by pewnie zapomniała i domena jeszcze by wylądowała na jakimś dropped :|

• 2 tygodnie później...

mam pytanie. Na ile wam obniżyło az.pl cenę odnowień domen .pl po tym jak napisaliście, że chcecie odejść bo za drogo? (sposób na tańsze domeny .pl)

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności