Skocz do zawartości

Tani ale sprawdzony hosting pod małe zaplecze

Luc

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Orish miał chyba na myśli jaki wpływ ma wybór hostingu np. hekko na indeksacje, a nie co ma jedno wspólnego z drugim.

hekko może i tani, ale nic tam się nie chce zaindeksować;/

Jest coś w tym prawdy, że w hekko ogólnie słabo się indeksuje.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

nie mam w hekko konta ale może próbowali odciążyć serwery jak dreamhost tyle, że nie odwiedzali PiO i nie wiedzą, że GoogleBot to nie to samo co SpamBot i go zablokowali :-)

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

nie mam w hekko konta ale może próbowali odciążyć serwery jak dreamhost tyle, że nie odwiedzali PiO i nie wiedzą, że GoogleBot to nie to samo co SpamBot i go zablokowali :-)

No niestety mylisz się..

Nic nie jest blokowane, wszystko pięknie się indeksuje, monitorujemy na bieżąco. Jakiś czas temu ktoś zrobił aferę ale nie było to z naszej winy, potem minęło i GoogleBot hula po wszystkich maszynkach :)

Hekko, to nie chodzi o aferę, bo do poziomu waszych usług nic nie mam. Śmiga mi tam kilka stron i działają poprawnie.

Chodzi tylko o to, że budując swoje zaplecze, NIESTETY, muszę omijać Wasze ipki bo Google tego nie łapie. Może DA przydzieliło mnie do jakiegoś pechowego shared ip, ale faktem jest to co napisałem wcześniej.

Czemu możesz mówić, że nie łapie ? @Pawka podał prosty przykład stron w subdomenie hekko.pl (https://www.google.com/search?rlz=1C1CHMG_plPL301PL303&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=site:hekko.pl). Nawet gigant home.pl ma tylko 8 razy więcej od nas (https://www.google.com/search?rlz=1C1CHMG_plPL301PL303&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=site:home.pl) :) co dowodzi, że googiel ładnie łapie strony na naszych ip.

Wytłumaczenie łapania subdomen nie jest żadnym wytłumaczeniem w odniesieniu do home.pl. Zauważ, że na home ludzie nie szukają hostingu żeby oszczędzić i rejestrują własne domeny na których stoją ich strony. W przypadku tanich hostingów jest większa ilość dzieciaków które strony budują na subdomenie.

To jest logiczne(gorsze site) kiedy spojrzeć na wyniki reverse ip. Kiedy sprawdzam domenę jednego ze swoich klientów który jest na home mam 5 innych domen a w przypadku Hekko pokazywało mi się znacznie, ale to znacznie więcej, a jak wiadomo im mniej na serwerze domen tym lepiej.

Rozumiem, że musisz jak najlepsze fakty zaprezentować, ale rozwiązaniem jest tylko większa ilość shared ip, o ile macie takie możliwości w przypadku Waszego DC.

Wytłumaczenie łapania subdomen nie jest żadnym wytłumaczeniem w odniesieniu do home.pl. Zauważ, że na home ludzie nie szukają hostingu żeby oszczędzić i rejestrują własne domeny na których stoją ich strony. W przypadku tanich hostingów jest większa ilość dzieciaków które strony budują na subdomenie.

Większych bzdetów dawno nie czytałem.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Co do pierwszej części Twojej wypowiedzi niestety ale.. bzdury trochę piszesz.

Rozumiem, że musisz jak najlepsze fakty zaprezentować, ale rozwiązaniem jest tylko większa ilość shared ip, o ile macie takie możliwości w przypadku Waszego DC.

Nasza pula jest spora ale w związku z tym co napisałeś wcześniej nie ma to żadnego znaczenia :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności