Skocz do zawartości

Tani ale sprawdzony hosting pod małe zaplecze

Luc

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No a nie mam racji, że dwa hostingi są skierowane do innych ludzi o innych zasobach portfela? Łatwiej jest napisać, że bzdury piszę żeby szybko zmienić temat niż kontynuować słabą indeksowalność stron na Hekko.

Pula może i duża, kwestia jej rozdzielenia między kontami i nie pakowaniu maksymalnej liczby domen na jeden ip przez co łatwość złapania site spada.

Edit odpowiedź dla DUCATI

michalk - moim zdaniem zaszalałeś z tezą o dzieciakach i tanich hostingach. Przecież to normalne, że jeśli dany projekt ma mniejszy budżet, wymagania to korzystasz z tańszych rozwiązań. Co wcale nie znaczy zawsze, że droższe jest lepsze.

tak zgadzam, się że mniejsze wymagania nie potrzebują wcale najdroższych rozwiązań. Rzeczywiście droższe nie znaczy lepsze. Ja tylko przedstawiam jak wygląda jeden z elementów hostingu hekko. Reasumując: serwer s3 w moich testach wypadł naprawdę słabo

Jak piszesz bzdury, to ciężko tego nie skomentować :D To, że są skierowane do innej grupy docelowej, nie znaczy, że oferta (w tym przypadku "darmowa domena") jest wykorzystywana w inny sposób.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Tylko czy ja gdzieś napisałem o jakieś darmowej domenie. Co ma piernik do wiatraka?

Tak samo czy ilość zaindeksowanych subdomen hekko i home pokazuje jak wygląda przychylność Gbota do ich ip? Dla mnie argument żaden. Zauważ, że tego co piszę nie wyssałem z palca tylko prowadziłem nad tym długie testy co utwierdza mi w tym co mam do przekazania.

Pula może i duża, kwestia jej rozdzielenia między kontami i nie pakowaniu maksymalnej liczby domen na jeden ip przez co łatwość złapania site spada.

Forum czytam nie od dziś, pozycjonowaniem na małą skalę zajmuję się nie od dziś.. ale dziś pierwszy raz czytam, że duża ilość domen utrudnia "złapanie site".

Tak samo czy ilość zaindeksowanych subdomen hekko i home pokazuje jak wygląda przychylność Gbota do ich ip?

Nie. Pokazałem Ci to po to aby udowodnić Ci iż nie masz racji w tym względzie, że u nas jakoś gorzej się indeksują stronki..

Darmowe domeny = costam.home.pl, costam.hekko.pl.

Oczywiscie, zgadzam sie, ze uzywanie takich darmowek nie jest profesjonalne, ale zdziwilbys sie jak powazne (w sensie kasiaste) firmy potrafią je używać :D

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Forum czytam nie od dziś, pozycjonowaniem na małą skalę zajmuję się nie od dziś.. ale dziś pierwszy raz czytam, że duża ilość domen utrudnia "złapanie site".

Uwierz mi, że moim celem nie jest oczernianie hekko, ale jeśli pierwszy raz słyszysz że liczba domen na ip wpływa na złapanie site to pozwól, że to dokładniej przedstawie.

Obecnie korzystam z hekko, cal, iswift, ionic. Po sprawdzeniu reverse ip na pierwszych dwóch pokazuje się ponad 100 domen(dokładnie nie pamiętam jak to było) na ip. Na iswift i ionic koło 40. Na hekko indeksuja sie najgorzej cal jakoś idzie. Kiedy większość domen przeniosłem z hekko i cal na dwa pozostałe domeny po 4 dniach zaczęły się automatycznie lepiej indeksować. Zbieg okoliczności? Raczej nie. Potwierdzeniem tego jest masowe kupowanie dedykowanych ip przez topowe firmy SEO. Dlaczego? Im mniej domen na ip tym lepsze zaufanie od Google. Strony się lepiej indeksują i więcej linków do pozycjonowanych stron jest łapanych.

Nie. Pokazałem Ci to po to aby udowodnić Ci iż nie masz racji w tym względzie, że u nas jakoś gorzej się indeksują stronki..

To nie chodzi o to czy u Was czy nie u Was. Chodzi o serwery z dużą ilością domen na jedno ip.

Oczywiscie, zgadzam sie, ze uzywanie takich darmowek nie jest profesjonalne, ale zdziwilbys sie jak powazne (w sensie kasiaste) firmy potrafią je używać

Zgadzam się.

Uwierz mi, że moim celem nie jest oczernianie hekko,

W zasadzie to możemy dyskutować o kimkolwiek.. przypadkiem o mnie wyszło.. :D

Obecnie korzystam z hekko, cal, iswift, ionic. Po sprawdzeniu reverse ip na pierwszych dwóch pokazuje się ponad 100 domen(dokładnie nie pamiętam jak to było) na ip.

A wiesz chociaż jak to narzędzie działa ?

Na iswift i ionic koło 40.

Bo są to firmy młodsze z mniejszą ilością domen i jeśli wiesz jak działa narzędzie o którym mówisz to chyba stanie się jasne dlaczego tak jest..

generalnie.. no offence ;)

Narzędzie reverse ip służy do sprawdzania strefy odwrotnej. Po zapytaniu reverse ip otrzymuje dane o domenach na tym ip choć wiadomo, że dane nie są szczegółowe i nigdy nie będą.

Bo są to firmy młodsze z mniejszą ilością domen i jeśli wiesz jak działa narzędzie o którym mówisz to chyba stanie się jasne dlaczego tak jest..

co nie zmienia faktu, że indeksacja o której ciągle piszemy przebiega lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności