Skocz do zawartości

multimedia na stronie - youtube czy coś innego?

gniotek

Rekomendowane odpowiedzi

A witam :)

od pewnego czasu zastanawiam się, w jaki sposób wprowadzić pliki multimedialne na własnych stronach. Mam sporo treści zawartych w filmikach, nagraniach audio, ale nie bardzo chciałbym korzystać z youtuba czy wrzuty do hostowania tego. Zdecydowanie wolałbym skorzystanie z czegoś bardziej "unikalnego" i mniej powszechnego.

Zastanawiam się, czy jest jakiś darmowy skrypcik, czy coś w tym rodzaju, aby odtwarzać pliki znajdujące się na moich serwerach (oczywiście odpowiednia kompresja, etc. żeby nie zużywać masy transferu...) Interesuje mnie sprawny i elegancki player, skłaniam się ku znalezieniu czegoś typu QuickTime'a - ale szczerze powiedziawszy, nie za bardzo kumam ten temat. Chciałbym się dowiedzieć o tym czegoś więcej, dlatego też pytam :)

Skrótem: w jaki sposób najkorzystniej (najlepiej darmowo, albo prawie darmowo:) wrzucić na swoją stronę multimedia nie korzystając z portali hostujących?

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

nie chcę mieć nic wspólnego z YT,

mam swoje zasady i nie wspieram google, jeżeli tego nie muszę robić :)

a za link dziękuje ;)

ma ktoś jeszcze jakieś inne propozycje?

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Ja korzystam z flowplayera: https://www.flowplayer.org/

Minus jest taki, że musisz sobie sam przekonwertować filmy do formatu FLV (przy użyciu oddzielnego narzędzia), a następnie uploadować na serwer więc jest trochę roboty z tym. No i niektóre filmy nie dają się tak łatwo konwertować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności