Skocz do zawartości

Mimo wielu prob podstrony sie nie indeksuja

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja wyglada tak:

Zaindeksowanych podstron w google jest tylko ok 10 %, ich ilosc w ciagu osattnich 2och miesiecy waha bardzo nieznacznie, jest prawie ta sama. Strona posiada sporo linkow, ostatnio dolozylem mnostwo linkow do glownej oraz dosyc sporo do podstron, strona nie ma zadnego filtra bo zaindeksowane podstrony trzymaja niezle pozycje, domena jest stara, nie ma sitemap.

Co moge zrobic ? Bo linkami tego napewno nie zalatwie, ostatni przyrost do glownej i podstron byl ogromny a prawie nic sie nie zaindeksowalo, linkowanie wewnetrzne na stronie wyglada OK, Czy jest cos takiego jak filtr na indeksowanie podstron? Co zrobic ?

Bardzo ogólnie to opisałeś, więc mogę tylko gdybać. Zakładam oczywiście, że teksty na stronach są twojego autorstwa.

Proponuję przyjrzeć się optymalizacji strony, m.in. przyjaznym URL, staraj się maksymalnie uprościć adresy stron. Stwórz mapy zarówno dla użytkowników, jak i wyszukiwarek. Następnie możesz zgłsić mapę do narzędzi dla webmasterów i pingować ją.

Osobiście nie przepadam za SWLami, ale te rotacyjne przydają się do indeksacji. W GotLink masz bardzo fajną opcję, zwaną multilinkami. Możesz nimi podlinkować wszystkie podstrony.

[EDIT] Jeszcze zapomniałem o RSS. Mając RSS, możesz je zgłaszać do specjalnych katalogów RSS. Czasem to także pomaga w indeksacji.

Witam!

Zgadzam się z milkus - dodaj do narzędzi google sitemapę.

Do tego pingowanie mapy strony w htmlu - dopiero zaczynam testy z tym ale podobno dużo daje

Inny mój topic o indeksacji stron:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=69225

Poczytaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności