Skocz do zawartości

Strony do oceny ....

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

Zuważyłem, że niektórzy w dziela strony do oceny reklamują tylko swoje stronki. Napiszą oceńcie -> zostaną zasypani uwagami merytorycznymi -> a strona po 2 tygodniach wygląda identycznie.

Jezeli ktoś jest tak pewien swojego geniuszu to niech nie prosi o ocenę.

Oczywiście są inni którzy już na starcie mają niezłe strony i co .. i poprawiają każdą kropkę...

A tak na marginesie ... zanim zechcece poddać strone do oceny polecam jakś lekturę o projektowaniu stron. Świetna jest na przykład ksiązka "nie każ mi myśleć - O życiowym podejściu do funkcjonalności stron internetowych - dla doświadczonego webmastera książka wydaje się zbiorem oczywistości ... ale poukładnych i zebranych do kupy tak, że warto skorzystać.

Łamie kilka mitów - np.: słynny mit 3 kliknięc dojścia do każdej strony w trzech kilknięciach, a przecież jeżeli nie widać przycisku to "one click" nie pomoże, z kolei jeżeli każde kliknięcie otwiera kolejne strony z zawartością merytoryczną to może być tych kroków i z 10.

A tak na marginesie ... zanim zechcece poddać strone do oceny polecam jakś lekturę o projektowaniu stron. Świetna jest na przykład ksiązka "nie każ mi myśleć - O życiowym podejściu do funkcjonalności stron internetowych  - dla doświadczonego webmastera książka wydaje się zbiorem oczywistości ... ale poukładnych i zebranych do kupy tak, że warto skorzystać.  

Łamie kilka mitów - np.: słynny mit 3 kliknięc dojścia do każdej strony w trzech kilknięciach, a przecież jeżeli nie widać przycisku to "one click" nie pomoże, z kolei jeżeli każde kliknięcie otwiera kolejne strony z zawartością merytoryczną to może być tych kroków i z 10.

Fakt ksiazka jest ciekawa ale sa rowniez inne rownie ciekawe. Poza tym wielu zglaszajacych powinno zaczac od totalnych podstaw np kursu Pawla Wimmera a dopiero pozniej siegac po bardziej zaawansowane ksiazki...

Ja ze swej strony polecam takie ksiazki:

Projektowanie serwisów_WWW_Standardy sieciowe

CSS według Erica Meyera. Sztuka projektowania stron WWW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności