Skocz do zawartości

Prosta strona do Oceny

Draco77

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie niby jest wszystko ok ale z szablonu na pierwszy rzut oka to można pomyśleć że to strona o ogrodnictwie :P ,

cza się zgłębić by dowiedzieć się co konkretnie produkuje firma...

Z mojej strony nie podoba mi się:

- Migające linki mogą być wkurzające dla użytkownika, przeszkadza w czytaniu właściwej treści.

- Mi nie podobają się suwaki w miejscu gdzie jest treść a zwłaszcza poziomy...

- w headerze trochę pusto

- kod statystyk za elementami </body></html>

- nie pozamykane tagi, zwłaszcza <div> i <p> Dzisiaj może działa okej ale mogą sprawić potem problemy przy zmianach i rozbudowie...

- brak optymalizacji kodu pod SEO

Zgadzam się w całości z garyoldman.

A już w szczególności migająca mapa serwisu to jakaś masakra ^_^

Do css`a #maincontent1 dodaj

overflow-x:hidden;

Statystyki PR, IP i BL też bym wywalił, nie wygląda to dobrze - szczególnie, że niema czym się pochwalić (0, 24, 0)

Ogólnie jest ładnie ;)

pozdrawiam

logo-stat4seo-blue-small.png

Nie zauważyłem wcześniej tego migania :) Rzeczywiście jest niezmiernie denerwujące.

Co do reszty uwag:

Mi nie podobają się suwaki w miejscu gdzie jest treść a zwłaszcza poziomy...

Nie mam koncepcji co z tym zrobić.

w headerze trochę pusto

A co powinienem tam jeszcze zamieścić?

kod statystyk za elementami </body></html>

Znalazłem źródło jego zamieszczenia i zostanie usunięty

- nie pozamykane tagi, zwłaszcza <div> i <p> Dzisiaj może działa okej ale mogą sprawić potem problemy przy zmianach i rozbudowie...

Właśnie jestem w trakcie ich usuwania, na serwerze testowym.

brak optymalizacji kodu pod SEO

To na chwilę obecną pozostaje dla mnie w sferze czarnej magii :)

Do css`a #maincontent1 dodaj

overflow-x:hidden;

Zmieniłem na

overflow : auto;

Co do strony z linkami, to zostanie trochę przebudowana i niepotrzebne linki zostaną usunięte.

Bardzo Wam dziękuję za garść uwag, dzięki którym na pewno uda się coś poprawić na tej stronie.

Pozdrawiam,

Rafał

Co do suwaków to usunąć przynajmniej te poziome w miejscach gdzie występują np "Produkty". W tym wypadku chyba baner ciut za duży. Likwidacja w całości wymagała suwaków wymagała by przebudowy koncepcji strony aby cała się rozszerzała w dół. Ale wtedy z kolei po lewej stronie na części podstron będzie pustka pod tym flashowym dodatkiem.

Co do headera to albo jakąś grafikę albo jakieś firmowe hasło połączone z grafiką... albo coś co da gościom strony szanse poznać co oferuje firma bez zagłębiania się i szukania po stronie jak jest teraz. No i jest to kwestia gustu :D dlamnie tam jest pusto ktoś inny stwierdzi, że jest okej po co na siłę coś wpychać :P

Co do SEO to w skrócie: brak znaczników h1 czy h2, h3 w kolejności. Gdzie powinny się znaleźć ważne istotne dla pozycjonowanie frazy. Oczywiście bez spamowania:) Ten sam title na każdej podstronie.

Tak jeszcze jedno... dobrą praktyką jest że logo linkuje do strony głównej.

Pozdrawiam

Co do suwaków to usunąć przynajmniej te poziome w miejscach gdzie występują np "Produkty". W tym wypadku chyba baner ciut za duży. Likwidacja w całości wymagała suwaków wymagała by przebudowy koncepcji strony aby cała się rozszerzała w dół. Ale wtedy z kolei po lewej stronie na części podstron będzie pustka pod tym flashowym dodatkiem.

Co do headera to albo jakąś grafikę albo jakieś firmowe hasło połączone z grafiką... albo coś co da gościom strony szanse poznać co oferuje firma bez zagłębiania się i szukania po stronie jak jest teraz. No i jest to kwestia gustu :D dlamnie tam jest pusto ktoś inny stwierdzi, że jest okej po co na siłę coś wpychać :P

Co do SEO to w skrócie: brak znaczników h1 czy h2, h3 w kolejności. Gdzie powinny się znaleźć ważne istotne dla pozycjonowanie frazy. Oczywiście bez spamowania:) Ten sam title na każdej podstronie.

Tak jeszcze jedno... dobrą praktyką jest że logo linkuje do strony głównej.

Pozdrawiam

Dziękuję za odpowiedź. Staram się właśnie wprowadzić Towje uwagi w życie.

efekty pod adresem testowego serwisu.

Jak możesz to rzuć okiem.

Pozdrawiam,

Rafał

Witam

Jest lepiej ;) pojawiły się znaczniki h1 itd. Zmienny title na każdej podstronie. Pojawiła się informacja na stronie głównej o tym co firma oferuje. W sumie poprawiłeś wsio oprócz suwaków no ale to jak mówiłem większa przebudowa byłaby potrzebna...

Jedyne co mógłbym się czepiać jeszcze to nie podlinkowane logo firmy w headerze. Z przyzwyczajenia klikam tam aby przejść do strony głównej.

No i zamieściłeś w kontakcie adres e-mail bezpośrednio w kodzie... Polecam zrobić małe obejście jeżeli nie chcesz otrzymywać spamu na ten adres mailowy... Można to zrobić na parę sposobów. Albo umieścić ten adres w obrazku i wtedy na stronę dać albo "zakodować" za pomocą Java Scriptu. Problem z obrazkiem jest taki że nie będzie on klikalny... czyli użytkownik będzie go musiał przepisywać. Polecam stronki gdzie dowiesz się więcej na ten temat i znajdziesz porady. Zobacz np. na mejlik.pl wygeneruje Ci klikalny kod który możesz wkleić na stronę.

Pozdrawiam

Witam

Jest lepiej ;) pojawiły się znaczniki h1 itd. Zmienny title na każdej podstronie. Pojawiła się informacja na stronie głównej o tym co firma oferuje. W sumie poprawiłeś wsio oprócz suwaków no ale to jak mówiłem większa przebudowa byłaby potrzebna...

Jedyne co mógłbym się czepiać jeszcze to nie podlinkowane logo firmy w headerze. Z przyzwyczajenia klikam tam aby przejść do strony głównej.

No i zamieściłeś w kontakcie adres e-mail bezpośrednio w kodzie... Polecam zrobić małe obejście jeżeli nie chcesz otrzymywać spamu na ten adres mailowy... Można to zrobić na parę sposobów. Albo umieścić ten adres w obrazku i wtedy na stronę dać albo "zakodować" za pomocą Java Scriptu. Problem z obrazkiem jest taki że nie będzie on klikalny... czyli użytkownik będzie go musiał przepisywać. Polecam stronki gdzie dowiesz się więcej na ten temat i znajdziesz porady. Zobacz np. na mejlik.pl wygeneruje Ci klikalny kod który możesz wkleić na stronę.

Pozdrawiam

Dzięki wielkie :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności