Skocz do zawartości

Licznik odwiedzin jak spadająca rakieta

makensis

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy klikam w szczegóły treści dla wybranej podstrony i obserwuję ilość unikalnych wejść na daną stronę to widzę, że od pewnego dnia mam efekt zaniku odwiedzin. Jaki macie sposób na lokalizację przyczyny, sprawdzałem ścieżki wejścia jest ich bardzo malutko(statycznie), tak samo ze źródłami? Nie mam pojęcia jak zlokalizować przyczynę..

• 1 miesiąc temu...

Od 3 dni mam podobny problem. Ilość odwiedzin według Google analytics spadła dziesięciokrotnie, jak to możliwe? Inne statystyki np. wbudowane w wordpressa (WassUp Stats) nie wykazują żadnych znaczących spadków.

Dalej sprawdzam ścieżki wejścia, źródła wejścia, słowa kluczowe i nic - kompletnie zero odpowiedzi skąd ten spadek.

Spróbuj wykres podzielić na 2 okresy: przed i po spadku i wtedy porównać źródła wejścia. Może wyłapiesz jakas frazę i wtedy sprawdź wejścia z wyszukiwarek na tą frazę. Jeżeli będzie taki sam spadek, to jesteś w domu.

Eksperyment Discover.pl

Yeden, w zasadzie nadal mi to nic nie mówi, wygląda to tak jakby Google Analytics nie naliczał przez kilka dni części odwiedzin. Jeżeli spadki rzeczywiście by wystąpiły to w innych statystykach takich jak np. WassUp Stats, czy chociażby statsach w różnych sieciach reklamowych byłyby widoczne.

Cóż, badam dalej tą sprawę, może problem tkwi po stronie witryny. Może wystąpił jakiś problem i strona nie ładowała się w całości bez widocznych błędów, a tym samym kod google analytics był pomijany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności