Skocz do zawartości

Wpisy w Wordpress

estabahn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam małą listę katalogów Wordpress. W każdym z nich zamieściłem po jednym artykule odnośnie swojej firmy produkującej oprogramowanie. Interesuje mnie, czy zamieszczanie kolejnych nowych artykułów do tych samych katalogów na temat mojej firmy da jakieś efekty. Oczywiście każdy artykuł będzie o jakiejś innej funkcji tego oprogramowania, anchory będą też różne (mam około 20 słów kluczowych do wypozycjonowania), ale link w anchorach oczywiście zawsze taki sam.

Proszę, powiedzcie mi, czy nowe artykuły w tych samych katalogach będą miały moc, czy większą moc mają nowe artykuły w coraz to nowszych katalogach. Pragnę zwrócić uwagę na to, że katalogi z mojej listy są bardzo dobre i nie muszę się martwić o moje artykuły (czy znikną). Co więc ma większą moc? - kolejne artykuły w tych samych (około 20stu) katalogach czy kolejne artykuły w nowych katalogach?

Pozdrawiam forumowiczów!

Poszerzaj listę, bo 20 katalogów nie jest dużo.

Tym bardziej, że już wszystkie wykorzystałeś dla artykułów ze swojej strony.

Bo widzisz, nie bardzo przyniesie Ci jakiś efekt dodawanie innych artykułów do tych samych katalogów. Szukaj dalej i poszerzaj swoją listę.

No i pamiętaj, żeby oprócz różnicowania anchorów w artykule różnicować linki, po co w jednym artykule pod różnymi słowami np. 3 linki do tej samej strony? Zamiast do tej samej linkuj do innych artykułów w preclach, albo nawet do podstron, czy do wpisów w normalnych katalogach stron;)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Dziękuję Wam za odpowiedź. Oczywiście miałem zamiar linkować z jednych artykułów do drugich, ale po uprzednim wyczerpaniu swoich nakładów jeśli chodzi o link do mojej strony. Dziękuję za adres do katalogu katalogów, korzystam z niego od miesiąca i gdyby nie on, to bym nie dał rady. Widzę, po otwarciu linku, że wszystkie darmowe katalogi już wyczerpałem - wykreślony link :) no ale ważna informacja od Was to ta, żeby linkować już teraz z jednych artykułów do drugich.

Pozdrawiam,

Bo widzisz, nie bardzo przyniesie Ci jakiś efekt dodawanie innych artykułów do tych samych katalogów. Szukaj dalej i poszerzaj swoją listę.

a ja uwazam ze jak dasz kilka podobnych artkow (ta sama tematyka) to lepiej bo wtedy sa powiazane, z reguly wp maja zainstalowany modul related posts i sie tworzy taka mala strona tematyczna :)

pozycjonowanie - interwencja

a ja uwazam ze jak dasz kilka podobnych artkow (ta sama tematyka) to lepiej bo wtedy sa powiazane, z reguly wp maja zainstalowany modul related posts i sie tworzy taka mala strona tematyczna :)

No właśnie ja planowałem opisać cały system w wielu artykułach w wielu katalogach (wielu czyli tych 20stu najlepszych). Bo artykułów typu: "Świetny program, działa nieziemsko, ach jakie to piękne..." już mam dość, chcę coś konkretnego, taki mały informator co system posiada i co nowego do niego wprowadzamy. Zajmuję się w firmie dokumentacją, instrukcjami obsługi, więc to będzie taka małą instrukcja puszczona do publikacji dla wszystkich, niekoniecznie tylko użytkowników naszego oprogramowania.

Na początek wykorzystaj te 20 dla wszystkich słów kluczowych, zobaczysz jakie będą efekty, czyli ile słów kluczowych zajmuje dobre pozycje. Potem będziesz tworzyć kolejne, jeżeli zajdzie taka potrzeba. Oczywiście inne linki również zdobywaj cały czas.

Zakładając że masz 20 słów kluczowych to każda z tych stron może mieć po 20 podstron po jednym słowie na stronę. Całość będzie tematyczna więce linki wartościowe, szczególnie jeśli podlinkujesz też te strony zaplecza.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Moje zadanie jest dość trudne, bo strona istnieje od długiego czasu, była już pozycjonowana i jest czasem dodawana (co około 3 tygodnie) do 10 wordpressów przez pozycjonera na zamówienie. Jednak te jego katalogi, sprawdziłem, czasem wygasają, a artykuły są słabej jakości i takie raczej szczerze blogowe pisane luźnym językiem. Więc w pełni nie mogę monitorować skutków mojego działania.

Strona jest pozycjonowana na 19 słów kluczowych, z czego jak przyszedłem do pracy 1,5 miecha temu 4 słowa były na 1 miejscu. Teraz jest 8 słów na 1 miejscu, po 3 słowa na 2 i 3 miejscu i pozostałe do 8-go miejsca. Więc sprawa jest ciężka, szczególnie, że widzę, jak konkurencja też działa, ale chyba nie tak intensywnie.

Poza artykułami dodałem stronę do 200 katalogów (qlweb, mini, autorskie, etc). Myślę, że moja działalność sporo dała, ale nie mogę w pełni stwierdzić ile. A jeszcze 2 miesiące temu myślałem, że strony są wysoko w przeglądarce, bo dużo osób je odwiedza ;P - takie miałem pojęcie.

Planuję zrobić siatkę z powiązań pomiędzy artykułami na platformie tych dwudziestu kilku katalogów wordpress, aby prowadziły do siebie nawzajem. Dodatkowo będę linkował z artykułów do tych lepszych katalogów typu qlweb - nie wiem, czy też odwrotnie nie robić (w nowych katalogach).

Chcę widzieć efekty, bo powiem Wam, że ten wyścig z innymi firmami wciąga :D Tylko szkoda, że tak długo się kataloguje w Google, jakby było widać efekty po 1 dniu, to by było świetnie.

linkowanie w preclach - tu masz sporo artów jak linkować w preclach i nie tylko.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności