Skocz do zawartości

Konkurencja - jak prześcignąć?

witko2006

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Załóżmy ,że posiadam świeżą domenę jak i stronkę z pełni unikalnym contentem - nie jakiś MFA ,lecz strona zrobiona starannie pod użytkownika.

Konkurencja top1-3 posiada 200 backlinków - sprawdzałem to nie są linki tematyczne + pochodzą z for ,czyli takie trochę naturalne pozycjonowanie. Najważniejsze jest to ,że strony z top 1-3 posiadają domeny z 1996-2000 roku.

I teraz pytanie - co zrobić?

Czy kupić jakąś starą domenę - starszą niż 10 lat, czy może pozycjonować stronę na nowej domenie?

Jeżeli bym dodał stronę do tematycznych katalogów 5PR w górę + do tego tematyczne Pressle + dopalałbym stronę zapleczem tematycznym - to jak ciężko byłoby mi się przebić nad konkurencję?

I tak przy okazji zapytam:

- Jeżeli subdomena wpadnie w filtr/dostanie bana to czy inne subdomeny bądź domena na tym ucierpią?

- Jak pozycjonować świeżo stworzony serwis? Jak dużo wpisów do katalogów dziennie/Presli bądź dodawania linków na zapleczu?

- Znacie jakieś ciekawe SWL'e ze stronkami z USA?

Zależy ,żeby mi się przebić jak najwyżej i w miarę szybko - bez filtra.

Za odpowiedzi z góry Dziękuję!

Powinieneś poradzić sobie samą optymalizacją witryny i katalogowaniem. Z zapleczem poczekaj aż Ci się skończą katalogi i precle, prawdopodobnie nie będzie konieczne. O starej domenie zapomnij, szkoda zachodu na taką konkurencję. Dodawaj dziennie 5-10 linków to na pewno filtra nie zaliczysz.

Być może do tych stron prowadzą jakieś przekierowania 301, ale skoro piszesz, ze linki mają głównie z for to raczej jest to wątpliwe.

ps. jak domena główna łapie filtra lub bana to subdomeny również. Odwrotnie nie.

A jeżeli przykładowo chcę pozycjonować na "long tail" to jak zdobywać linki dla każdej podstrony z osobna?

Dodawać podstronę do katalogu czy tylko stronę główną?

Bo chyba linki wewnętrzne to mi za bardzo nie pomogą.

PS. Jeżeli pozycjonuję stronę pod google.com to czy wpływ na to ma lokalizacja serwera bądź jego IP? Gdzieś na digitalpoint coś takiego przeczytałem - ale czy to jest prawda to nie jestem pewien ,więc wolę się zapytać:wow:

A jeżeli przykładowo chcę pozycjonować na "long tail" to jak zdobywać linki dla każdej podstrony z osobna?

Dodawać podstronę do katalogu czy tylko stronę główną?

Tak, zdobywaj linki do poszczegolnych podstron (deep linking).

Bo chyba linki wewnętrzne to mi za bardzo nie pomogą.

Linki wewnetrzne pomoga. Przy niszowych frazach wiele serwisow jest wlasnie w ten sposob wypozycjonowanych.

PS. Jeżeli pozycjonuję stronę pod google.com to czy wpływ na to ma lokalizacja serwera bądź jego IP?

Nie, nie ma.

Jesli jednak wiekszosc Twoich linkow bedzie pochodzila ze stron w jakims jednym jezyku innym niz angielski (np. wszystkie Twoje linki beda pochodzily z polskich serwisow), to mozesz zmienic geolokalizacje swojej strony, i zamiast pozycjonowac ja w google.com bedziesz pozycjonowal ja w google.pl.

Pozdrowki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności