Skocz do zawartości

Pingowanie a indeksacja

Vek-tor

Rekomendowane odpowiedzi

dla wordpressów jednak działa najlepiej - nawet przy młodych domenach - czemu zatem nie działa tak dobrze na stronach nie wordpressowych

vektor nie prawda. Mam 3 katalogi na przerobionym mini na których pinguje rss właśnie jak publikuje nowe wpisy, indeksacja jest ekspresowa. Jednak tak samo jak przy wp ostatnio takie wpisy po 3 dniach i tak leca z indeksu więc warto też linkować a nie tylko opierać indeksację na pingowaniu.

Mam też inny moderowany katalog na freeglobes gdzie pinguje mapę strony i po 2 tygodniach 0 indeksacji z pinga, wszystko co jest w indeksie jest z linkowania

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

działa obecnie wyłącznie gdy pingujesz podstronę z rss i to tylko wtedy jak się coś nowego pokaże.

BINGO bo tak ma to właśnie działać ;)

Pinguje sie strone glowna na ktorej jest RSS jak ktos nie przegladal logow i nie ma pojecia jak to ma dzialac to to wyglada to tak:

1 Pingujesz strone główna (opcjonalnie jako parametr podajesz link do RSS)

2 Robot wchodzi i szuka w META linku do RSS (jezeli nie dostal jako parametr opcjonalny)

3 Robot sprawdza date pliku RSS (apache zwraca ten parametr) jak juz ma najnowszy to odpuszcza jezeli nie to:

4 Pobiera RSS

5 Sprawdza czy ma wszystkie podstrony z pliku RSS jezeli nie:

6 Pobiera nowe podstrony

I to tyle ;)

A pingowanie stron bez RSS albo jakichs map HTML i bóg wie czego mozecie sobie darowac i nie mieszajcie nowym w glowach bo szkoda czasu.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

@Vek-tor: masz juz jakies efekty?

ja kiedys testowalem rozwiazanie z wymyslnym rss - bez skutku

a informacje sa rozne - wielu osobom udalo sie i bez rss szbko wpakowac strony do indeksu. ale sa tez tacy co za pomoca malej ilosci punktow swl w kilka dni maja kilka k site. duzo zalezy od skryptu - i tu pytanie: co radzicie? bo to, ze linkowanie wewnetrzne, zmienne meta, alt itd to wiem

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Dziwi mnie ze się dziwiće :) ze raz łyka szybko raz wolno site.

Z gogle przecież jest jak z kobieta, nigdy nie wiadomo co jej do głowy przyjdzie.

Na dodatek nie ma przepisu jakiegoś uniwersalnego.

Na pewno większość z was miało przypadek ze nagle coś w gogle wchodziło jak w masło a drugim razem coś podobnego czy to samo ni haha nie chce wejsc.

Tak było jest i bedzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności