Skocz do zawartości

[Temat ogólny] Ile dziennie zarabiasz w AdSense

poppe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Mniejsza o to ile, było już w innym wątku. Bardziej mnie ciekawią wahania w ciągu tygodnia.

U mnie zawsze o kilkadziesiąt procent więcej jest w niedziele i poniedziałki. Zawsze, od lat. Czy to kwestia tematyki, czy też tak macie?

Sprawdziłem dane od początku roku, od 01.01 do 22.04 -- akurat wyszły pełne tygodnie.

Poniedziałek-sobota to 12,6-14% tygodniowych zarobków. Niedziela -- 18,6%.

Myślę, że to kwestia tematyki. Na moich stronach mam po prostu w niedziele większy ruch.

Lis, uchodzisz tu za speca od AdSense i zadawalasz się takimi zarobkami? To co Ty wiesz o AdS... Ech, nie... przecież ja Cie lubie. Wniosek z tego taki, że jednak lepiej nie mówić o zarobkach :rolleyes:

Nigdy nie twierdziłem, że zarabiam dużo. Mam natomiast wrażenie, że zarabiam dobrze. Bo cóż z tego, że jestem w stanie osiągać dwucyfrowy CTR na niektórych podstronach, jeśli nie potrafię na te strony ściągać czytelników...

:)

Nigdy nie twierdziłem, że zarabiam dużo. Mam natomiast wrażenie, że zarabiam dobrze. Bo cóż z tego, że jestem w stanie osiągać dwucyfrowy CTR na niektórych podstronach, jeśli nie potrafię na te strony ściągać czytelników...

:)

Dwucyfrowy CTR nie jest niczym nadzwyczajnym - są na to po prostu sposoby. Natomiast z moich doświadczeń wynika, że z reguły wyciągnięcie takiego CTR łączy się ze spadkiem stawek za kliki. Z moich stron, najlepiej zarabiają te, które mają mało imponujący CTR (poniżej 5%) ale za to kliknięcia są dobrze płatne.

Nie wiem jakie masz strony. Twojego bloga o zarabianiu na blogach dawno nie czytałem ale kiedyś byłem stałym czytelnikiem. Jeśli dobrze pamiętam, to kiedyś było to na BlogSpot.com? Teraz masz własną domenę, widać sprawa się rozwija. Dużo praktycznych informacji, bardzo fajne dla początkujących. Skoro włożyłeś w to tyle pracy (bo widać że włożyłeś) to życzę Ci abyś zaczął zarabiać na tym dużo. :rolleyes:

A swoją drogą, to dlaczego nie udaje Ci się ściągnąć więcej czytelników? Może warto teraz na tym się skoncentrować?

A swoją drogą, to dlaczego nie udaje Ci się ściągnąć więcej czytelników? Może warto teraz na tym się skoncentrować?

Dwa moje ulubione (czyt. najlepiej zarabiające) blogi Google ostatnio pokarało.

I masz rację -- rzeczywiście należałoby się na tym skoncentrować. :rolleyes:

Ja mam duże wahania sezonowe i w ciągu tygodnia. Pierwsze związane z cyklem rok szkolny - egzaminy/sesje - wakacje, drugi analogicznie: piątkowo-sobotni wypoczynek doprowadza do drastycznego spadku, w niedzielę dzieciaki/studenci siadają do kompów, a od poniedziałku pracują jeszcze intensywniej... Powiedzmy że średnia z najlepszych miesięcy to ok. 2-2,50$ dziennie (styczeń, marzec) z najgorszych 0,50$ (lipiec, sierpień). Rekord dzienny to jakieś 8,50$.

Dodatkowo ciągle nie mogę ustalić przyczyn innego rodzaju wahań, występujących dość nieregularnie i wywołujących we mnie spore podejrzenia względem "polityki" google. Mianowicie co jakiś czas następuje istna eksplozja klików: do ok. 250 w ciągu jednego dnia; to wtedy padają rekordy powyżej 4$ dziennie. A potem, zwykle po kilku dniach, wszystko siada: klików nalicza jakieś 50 dziennie, dodatkowo ich cena spada z ok. 3-4c do 1-2c. Nie jestem w stanie ustalić jakie są tego przyczyny. Wahania te nie są skorelowane z cyklami z powyższego akapitu, generalnie miały miejsce w ostatnich, tłustych miesiącach. Podobnie trudno powiedzieć, czy w gorszych momentach wyświetlane są jakieś mniej atrakcyjne reklamy. Ja generalnie dość aktywnie korzystam z filtra, bo nienawidzę reklam niedobranych tematycznie (ostatnio do szewskiej pasji doprowadziła mnie obleśna reklama gierki erotycznej ona-i-on.pl...). Czy uważacie, że np. google analytics pomogłoby mi w ustaleniu tutaj czegokolwiek? Acha, te "wzloty" CTR są rzecz jasna sporadyczne i krótkotrwałe, maksymalnie 4-5 dni... Codzienność to 1,50-2$.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności