Skocz do zawartości

Płatne Katalogi naciągaczy

akkilles

Rekomendowane odpowiedzi

Prawie kazdy w tej branzy chce zarobic, stąd te katalogi g. warte.

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

od keidy zaobserwowaliscie płatne katalogi za smsa?

Te z wp, czy onetu byly od dawna. Mi bardziej chodzi o katalogi "osób prywatnych"

Czy ktos też ma takie uczycie, że jak wysle smsa za wpis to sobie bardziej ceni taki wpis niz ten z takiego w pełni darmowego-moderowanego katalogu?

Kontakt: punkty@strony.pl

gg: 10386146

Jest wolny rynek i nie ma co narzekac... Kazdy moze postawic katalog czy inny biznes... Ustalec cene chocby 100zl za wpis... Lub zero...

Z drugiej strony kupujacy tez musza miec swiadomosc czego chca... I za co placa... Choc w sferze wydatkow za kilka zlotych latwo o naduzycie

Polecam blog o podróżowaniu. Relacje z wypraw, zdjęcia, filmy, porady.
Zapraszam na relację z wyprawy do Namibii i Botswany.

Osobiście miałem i mam problemy z https://katalog.praktyczny.pl

Pisałem do admina 0 odpowiedzi

Nigdy nie zostawiam problemu użytkowników katalogu samym sobie i zawsze staram sie odpowiadac, nie tylko na maile, ale rowniez na SMS. Staram sie rowniez doradzac i sugerowac, jesli widze, ze zgloszona strona moze byc wyswietlana nie wlasciwie w katalogu.

Poza tym w odniesieniu do calosci watku:

Bardzo czesto zdarza sie niestety tak, ze kontakt z mojej strony do autora wpisu pozostaje bez odzewu. Pomimo tego, ze regulamin jasno precyzuje zasady zglaszania i przyjmowania stron w katalogu, nie wiele osob wogole tam zaglada...

Pomimo tego, iż jasno i wyraznie napisane jest, ze katalog posiada robota indeksujacego, ktory okresowo uaktualnia wpisy na podstawie opisow strony w sekcji head, o tyle wiele stron zglaszanych w ogole nie posiada odpowiednich tagow... Wreszcie zdarza sie, ze ktos zglasza strone, ktora jest niedostepna lub popelnia blad w wlasnym adresie, a pozniej szuka winy w platnym katalogu. Innym faktem jest, ze zdarzaja sie artysci ktorzy koduja strone w ISO, a jest ona defacto w UTFie...

Wreszcie, na koniec oplata za zgloszenie strony do katalogu jest wynagrodzeniem za prace jaka trzeba wykonac, aby zapewnic odpowiedni poziom serwisu, zweryfikowac poprawnosc zgloszonej witryny, sprawdzic czy jest ona dostepna, az wreszcie usunac ja z katalogu, gdy jej wlasciciel zapomni o prolongacie domeny. To wszystko to tylko namiastka kosztow, bo oprocz serwera www, trzeba pokryc koszt serwera, ktory zbiera dane (łacze, serwer i prad ktory zrzera). Jak na ironie, oplata moderacyjna po odliczeniu podatku i kosztow obslugi, to zysk serwisu na poziomie 50% kwoty SMS'a.

Nie zamierzam sie tutaj uzalac, wiec podsumuje swoja wypowiedz tak: każdy ma prawo wolnego wyboru, moze zglaszac strone do katalogu platnego lub bezplatnego, a moze nie zglaszac jej wcale. Jesli chodzi o Praktyczny Katalog Stron, to każdy kto zgłosi i ma jakiś problem, moze skorzystac z 2 form kontaktu: formularz pocztowy na stronie serwisu lub kontakt telefoniczny. Praktyczny, nie jest anonimowy jak wiekszosc darmowych katalogow, z których wiekszosc ginie po pierwszym roku swojej dzialalnosci - Praktyczny ma adres kontaktowy i kazdy problem zgloszony problem staram sie rozwiazywac.

Pozdrawiam wszystkich, a w szczegolnosci tych, ktorzy chca super duzo zarabiac i miec wszystko za darmo!

Praktyczny Katalog Stron

Katalog stron przyjazny dla wyszukiwarek.

A ja dodałem do Gwiazdora kilka dni temu, dziś dostałem maila, że wpis został dodany.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ja lubię płatne katalogi. Choć zawsze przed dodatnie sprawdzam parametry takiego katalogu. Cena 1-2zł to jest dla mnie ideał bo z jednej strony wiem, że nie będzie syfu w takim katalogu a z drugiej przecież to nie jest jakaś wielka kwota. Do takich katalogów dodaje także wartościowe stronki zapleczowe bo 2zł za link to niewiele. Tyle samo kosztuje artykuł do pressela, a nie wiem jak długo taki pressel będzie istniał.

Do katalogów >10zł raczej nie dodaje... Trochę dużo jak na 1 link, ale zdarzają się wyjątki.

To co mnie najbardziej denerwuje to katalogi za sms - mam jakąś wrodzoną niechęć do wysyłania płatnych sms'ów, zwłaszcza że osoba z takiego katalogu dostaje mniej niż połowę tej kwoty - znacznie bardziej wygodne jest dla mnie płacenie przelewem typu mTransfer itp.

Dodatkowo jak już zapłacę za taki wpis to mam motywację do podlinkowania go.

Najbardziej irytują mnie katalogi moderowane/darmowe w których nikt nie wysyła informacji czy wpis został dodany czy nie, albo jeszcze lepiej po miesiącu przychodzi informacja "twój wpis został dodany" - fajnie ale jaki wpis?, jaki katalog? Nawet jeśli chce go podlinkować to nie mogę.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

• 2 miesiące temu...
Dodałem do gwiazdora 1,5tyg płatny wpis.

Do tej pory nic, żadnego maila.

Opis unikalny, zgodny z regulaminem.

ODRADZAM!

Za nimi ciężko trafić, choć odradzić w 100% nie mogę. Kiedyś zgłosiłem wpis - zero reakcji. Odczekałem miesiąc, zgłosiłem tę samą stronę ponownie i dodali. Merytorycznie w zgłoszonym serwisie niewiele się zmieniło, więc raczej nie z tego powodu wynikała zmiana zdania admina. Może po prostu wiele zależy od tego, na którego z administratorów wpis trafi. Tak jak w https://kataloog.info.

a ja mam problem z klientami ktorzy reklamują ze nei dostali smsa czy kod niewlasciwy, odpisuje z prosba o nr telefonu (zeby zweryfikowac ze nei kłamią) i potem nie odpisują ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Smutne jest to, że wiele z tych płatnych katalogów jest g... warte.

Jestem zdania, że aby tworzyć płatny katalog należy najpierw udowodnić jego i swoją wartość.

Dwutygodniowy niezaindeksowany i płatny katalog - ŻENADA :)

Chętnie zapłacę za wpis czy jego rozpatrzenie, ale chciałbym aby taki katalog istniał jeszcze co najmniej rok.

Jak ktoś ma coś dobrego :) proszę PW

Wpis dla strony:

https://www.zlewozmywak.pl

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. Bierzcie przykład ze Zgreda

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Jak napisałem Kataloog omijam szerokim łukiem podobnie jak Gwiazdor.

Katalogi może i mają moc jednak administratorzy mają jakieś dziwne kryteria oceniania stron, których nikt nie zna.

Co do katalogów płatnych. Zakładamy katalog moderowany i darmowy, wiadomo dodawane strony zależą od moderatora. Czasami przez nie uwagę, a czasami z zwykłego

lenistwa dodawane będą jakieś śmieci. I potem po jakimś czasie wprowadzamy płatność i za wpis żądamy x,xx zł. Ten wpis będzie w niewielkim (ale jednak) sąsiedztwie innych stron małowartościowych. Takich, których właściciele nie zgłosili by do katalogów płatnych, bo byli by pewni, że stracą tylko tego SMS-a.

Inaczej to wygląda jak nowych katalog zakłada zgred, mar, lukas czy miki znani na tym forum. Oni mają już kilka ciekawych katalogów i dla mnie są to zaufane osoby. Płacę za dodanie, bo wiem, że katalog będzie stał i przede wszystkim ma moc.

Moim zdaniem dobrym rozwiązaniem jest na początek wprowadzenie najmniejszej możliwej opłaty za dodanie strony. To odstraszy spamerów i zablokuje addera, a autorzy ciekawych stron z czasem na pewno zdecydują się na dodanie. Po jakimś czasie, gdy katalog nabierze mocy można opłatę podnieść, aby zwróciło nam się przynajmniej za hosting i domenę :)

Jak napisałem Kataloog omijam szerokim łukiem podobnie jak Gwiazdor.

Katalogi może i mają moc jednak administratorzy mają jakieś dziwne kryteria oceniania stron, których nikt nie zna.

@KNS

Bardzo jestem ciekaw co to za strony zgłaszałeś do Gwiazdora i Katalooga ?

Podaj proszę jakiś przykład.

Wkurzające sa płatne katalogi w którym płaci sie z góry SMS'em za dodanie strony, a potem zero odzewu ani wpisu z takiego katalogu. Dla mnie jest to jawne oszustwo - co zrobic z takim oszustom? Moze by chociaz stworzyc czarna liste katalogów?

jestem za bo takie badziewne katalogi i oszusci robia mi zla konkurencje pozniej ludzie nie chca korzystac z mojego katalogu bo mysla ze [ nierzetelny partner ] ale platny katalog uczciwy to w mojej sygnaturze;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności