Skocz do zawartości

Wybór domeny

takun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem że domena nie ma aż tak dużego wpływu na pozycjonowanie, ale słowo kluczowe w adresie domeny na pewno ma wpływ. Zatem szukam domeny pod serwis i mam takie oto możliwości kombinacji ze słowem kluczowym jakie mnie interesuje:

1.(dodatkowesłowo)słowokluczowe.pl

2.słowokluczowe(dodatkowesłowo).pl

3.(dodatkowesłowo)-słowokluczowe.pl

3.słowokluczowe-(dodatkowesłowo).pl

Czy wybór z tych kombinacji ma w ogóle jakieś znaczenie dla pozycjonowania, czy mam kierować się tym jaka domena bardziej mi się podoba ? :)

Druga sprawa to czy fraza w domenie dobrze jak jest taka sama co w tytule, czy lepiej jak będzie inna.

Powiem tak... pod (drugiwyraz)-słowokluczowe.pl istnieje już serwis który dobrze wypada w google pod słowem kluczowym i jest to właśnie chwytliwa nazwa, ale pewnie jak ktoś ją wpisze wejdzie na stronę która już istnieje. Ja widzę wolną domenę pod (drugiwyraz)słowokluczowe.pl i taką domenę mam na uwadze. Inna możliwość jaką brałem pod uwagę to świetnie wypadająca trzy wyrazowa fraza w google keywords tool. (wyraz)-w-(wyraz).com . Domena niestety .com a nie .pl i tu też postawiłem pytanie czy jeśli wybrałbym taką frazę w domenie nie zaszkodziłoby zrobić identyczną frazę w tytule...

Pod krótką frazą dwuwyrazową istnieje już serwis z myślnikiem jak mówiłem wcześniej....istnieje od dłuższego czasui dobrze wypada, ale z drugiej strony tak sobie myślę że może to wpłynąć pozytywnie na moją domenę bo ja będę miał bez myślnika i może jakiś ruch zyskam przez użytkowników co pomylą się przy wpisywaniu.

Witam

Wiem że domena nie ma aż tak dużego wpływu na pozycjonowanie, ale słowo kluczowe w adresie domeny na pewno ma wpływ. Zatem szukam domeny pod serwis i mam takie oto możliwości kombinacji ze słowem kluczowym jakie mnie interesuje:

1.(dodatkowesłowo)słowokluczowe.pl

2.słowokluczowe(dodatkowesłowo).pl

3.(dodatkowesłowo)-słowokluczowe.pl

3.słowokluczowe-(dodatkowesłowo).pl

Czy wybór z tych kombinacji ma w ogóle jakieś znaczenie dla pozycjonowania, czy mam kierować się tym jaka domena bardziej mi się podoba ? :rolleyes:

Druga sprawa to czy fraza w domenie dobrze jak jest taka sama co w tytule, czy lepiej jak będzie inna.

Wybierz to, co ci się bardziej podoba. Ja bym wziął bez kreski, bo z jakoś lekko zajeżdża tandetą. Zresztą tak jak pisali Krisss i Lukas_79. Skoro i tak słowo kluczowe znajdzie się w twojej nazwie domeny wybierz tę, która według ciebie najlepiej wygląda i budzi zaufanie. Według mnie domena pt. nie-za-duzo-tych-kresek.pl będzie sie pozycjonowała tak samo dobrze jak niezaduzotychkresek.pl (albo różnica będzie tak mała, że mozna sobie darować roztrząsanie różnic).

edit: literówka.

A oto moja stopa - druga sie zgubiła ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności