Skocz do zawartości

kilka domen na jeden serwis - przekierowanie 301

probit.net

Rekomendowane odpowiedzi

Czy dozwolone jest przekierowanie 301 dowolnej nazwy domeny i dowolnej ilości domen na dany serwis? Chodzi o to, czy można bezkarnie wykupić domeny-literówki konkurencji i przekierować je na własny serwis za pomocą przekierowania 301.

Przy okazji, czy firma która w nazwie ma 'ch' a ja wykupię wolną domenę z 'h' może mi ja odebrać, i czy mam w ogóle praco do rejestrowania takich "literówek"?

powiem Ci co przeczytałem,

własnego doświadczenia w tej kwestii nie mam. Ale z for i blogów wyniosłem informacje, że firma, do której nazwy się upodabniasz może odebrać Ci domenę, a z pewnością to zrobi, gdy działasz w tej samej, bądź bardzo podobnej branży (np. sprzedawanie butów).

Oczywiście rejestrować możesz, możesz też wrzucać przekierowanie 301, ale to nie jest działanie, które mógłbym pochwalić.

Zamiast obmyślać taką strategię podkopania się pod konkurencję postaraj się myśleć bardziej kreatywnie i tworzyć plusy w swojej firmie, a nie wykorzystywać konkurencję.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności