Skocz do zawartości

Wielka zmiana algorytmu Google

fahofiec

Rekomendowane odpowiedzi

nie pierwsza i nie ostatnia zmiana w ich algorytmach, dostosujemy się.

Od dłuższego czasu obserwuję coraz gorsze wyniki wyszukiwań i to niestety nie dzięĸi pozycjonerom a samemu google pisałem już o tym kilka razy. Jak pisał sttorm stare posty z for dyskusyjnych, czy też sławetne podstrony wikipedii itp. zaczyna rządzić w top wyników wyszukiwania po mału.

Ale widać według google takie wyniki są bardziej w porządku niż te ustalane przez pozycjonerów mimo, że o niebo bardziej zgodne z wyszukiwanymi frazami.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

W sumie ta cała zmiana ma na celu wyeliminowanie jak największej liczby spamu z wyników.....jak zawsze

Mógłbym rzec - całkowicie popieram. Jednak algorytm google zmienia się cały czas, a spam jak był w wynikach tak jest.

Na pewno więc to wszystko skończy się tak jak wszystkie dotychczasowe zmiany. Google chce "dobrze" a wyjdzie jak zawsze.

Część starego spamu wyeliminują. W jego miejsce pojawi się nowy - przystosowany do nowego algorytmu.....

Mimo wszystko jestem optymistą :D stary spam już mi się opatrzył i znudził. Z niecierpliwością czekam na nowy :)

będzie czy nie będzie, co za różnica? Tak czy tak pozycjonowanie będzie dalej, po prostu bardziej się rozwiniemy - wzbogacimy o nowe techniki i sposoby...

Google po prostu dba o nasze umiejętności i nie chce abyśmy spoczęli na tym co już umiemy, trzeba się rozwijać... jak papier toaletowy ^_^

nie wiem czy mi się wydaje, ale aktualizacja PR w google trwa cały czas? Kilka dni temu zauważyłem, że na jednej z moich domen w ciągu miesiąca było napierw n/a potem 1, następnie 0 i teraz 4.. trochę to dziwne

to widzę że jednak nie jest to wina moich mizernych narzędzi... to pływanie na jednej ze stron trwa jakieś 30-40dni - ni stąd ni zowąd z 0 na 2 później na 1 i teraz znowu 0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności