Skocz do zawartości

Panel LCD - jaki?

websign

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od dłuższego czasu mam panel 17" z którego jestem piekielnie zadowolony (eizo l568), ale coraz bardziej brakuje mi miejsca na tym panelu. Przymierzam się do zakupu czegoś większego, pytanie - jaki rozmiar panelu wybrać ? Panelu używam do pracy - maile, komunikatory, strony, trochę photoshopa itp. :) filmów raczej na nim oglądać nie będę, odległość siedzenia od monitora pewnie standardowa :)

Wstępnie rozważam 21/22" albo 24" - ale zwłaszcza co do 24" mam wątpliwości czy mi się będzie dobrze na nim pracować, czy nie będzie za duży i czy piksele nie będą uderzać po oczach :P

Jak macie jakieś doświadczenia, to będę wdzięczny za sugestie na jakich rozmiarach się wygodnie pracuje, ewentualnie jakieś konkretne panele do polecenia (chociaż nie ukrywam że jestem najbardziej skłonny do eizo).

Pozdrawiam

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Matrycę mam TFT, jak porównuję z LG, które mam od jakiegoś 1,5 roku, to eizo jakością obrazu i kolorami bije to lg o jakieś 2 klasy :)

jezeli to eizo ma matryce pva(albo coś podobnego) a teraz będziesz miał TN to możesz poczuć z "letka" różnice ze obraz jest nie taki jak trzeba

Ja ze swojej strony mogę polecić panoramę, na prawdę świetnie się pracuje, zwłaszcza w Photoshopie. Myślę, że 22 cale to optymalne rozwiązanie.

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

No to chyba przekonałeś mnie do 24" - do neca jeszcze raczej nie :)

Póki co rozważam Eizo FlexScan HD2442W i SX2461W, tylko jeszcze nie wiem który z nich mi będzie bardziej odpowiadać - jakby ktoś z Was miał któryś z nich, czekam na info to się podpytam co i jak ;)

Ponoć optymalnie jest 24 cale, tak czytałem.... sam polecam 26 cali NEC

24" Gateway to najlepsze wyjście pod względem jakości i ceny. W jednym z testów został liderem w tanich 24 calowych LCD.

Sam w pracy mam 22" Samsunga i dodatkowe 2 cale mogłyby się przydać.

Ja bym się jednak zastanowił czy czasem nie będziesz rozczarowany dużym monitorem bo jakość obrazu w Eizo jest bardzo dobra. Chyba że masz fundusze na dużego Eizo to bym się nie zastanawiał.

Pyszny Precel | Katalog stron

Ranking polskich firm hostingowych - dodaj hosting, zaopiniuj lub oceń

u siostrzenca widziałem iiyama (co prawda model z 2004 i już go nie ma więc nie mogę podać szczegułów) i szczerze mówiąc to co czytałem pochwał na temat tej firmy to mi osobiście daleko jej do eizo z którego korzystam na codzień... strasznie daleko...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności