Skocz do zawartości

Filtr na kilka fraz

leonet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Problem dotyczy domeny famaz.pl

Jakiś miesiąc temu wpadłem w filtr na wszystkie pozycjonowane frazy. Wygląda mi to tak jakbym dostał za swl'a bo miałem przyłożone ok 40k punktów na ok 5 fraz. I to wtedy co następowało przeliczanie punktów w e-weblinku. Próbowałem już ściągnąć torchę linków (teraz mam ok 30k w swl ) i dodawałem stronę do katalogów. Jednak jak razie to nic nie dało. Jak zrobiłem przekierowanie z www.famaz.pl na famaz.pl strona wróciła na kilka dni sa pierwsze pozycje ale później znów spadła. Nie wiem co teraz mam robić. DOmena kilkuletnia więc szkoda mi jej troche. Myślę nad przekierowanien na inna domenę ale boję się że i filtr przejdzie. Jak myślicie ?

Xann dziękuję bardzo za odpowiedź. Może jest tu troche racji ale przed wystąpieniem filtra na domenach famaz.com.pl i famaz.eu nie było takich stron. Utworzyłem je dopiero jak dostałem filtra aby spróbować jakoś z tego wyjść i pozycjonować3 domeny naraz. Wcześniej na nich leżały prawie puste stony html które po 2 sekundach przekierowywały na stronę docelową ale były na nich linki do strony głównej. Chciałem aby domeny się starzały.

Fakt faktem pozmieniałem trochę te strony aby np. nazewnictwo ryzunków nie było takie same, trochę pozmieniałem teksty aby nie były identyczne ale famaz.com.pl oraz famaz.eu wpadły tak samo w filtry.

A co byś teraz mi poradził?

Można tak powiedzieć ale nie na 100%, nasza wiedza na temat tego jak strona była pozycjonowana jest skromna więc nie koniecznie to co rzuca się w oczy może być przyczyną. Ilość BL jest całkiem niezła ale ile z tego to stałe linki tego nie wiem, odpowiedniego różnicowania anchorów też nie sprawdzałem.

nihil fit sine causa

Spora ilość linków jest z swla. Stałych też mam trochę - dużo płatnych i mocnych katalogów oraz kilka własnych stron. Strona długo nie była pozycjonowana (kilka lat). Pozycjonowana jest od 9 miesięcy. Długo była w top1 na dość mocne frazy. Spróbuje zmienić treści bo może coś w tym być. A może lepiej zrobić 301 na główną domenę?

W tym przypadku domena raczej nie ma znaczenia. Możliwe że jakiś moderator zobaczył styl opisów (CAPS LOCK, lista keywordów) i dołożył filtr.

Zmień treść, zrób normalne opisy i title, przekierowanie ustaw na wersję do której prowadzi więcej linków i napisz przez GWT podanie o ponowne rozpatrzenie.

nihil fit sine causa

• 1 miesiąc temu...

Przepraszam że piszę drugi post, ale mineło już troche czasu i jakoś wcale nie jest lepiej. Zmiwniłem stronę główną, poprawiłem sporo błędów na podstronach i dalej jest to samo. Jak następuje zmiana ze strony www.famaz.pl na famaz.pl to wskakuje na jakieś 3 dni na pierwsze pozycje. Natomiast później strona spada znów. Nie wiem o co chodzi. Proszę o sprawdzenie jeszcze raz i pomoc. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności