Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w katalogach - stała współpraca?

vlad

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję osoby do stałej współpracy do pozycjonowania portalu (wraz z ok. 15 serwisami) w katalogach (nie chodzi o kupowanie czasowych płatnych linków, tylko o rozsądne pozycjonowanie w poszczególnych sekcjach katalogów i dmozie poszczególnych serwisów a nawet czasami podstron np. raportów, rankingów itp.).

Chciałbym, by współpraca była zdrowa tzn. efektywna dla naszego portalu (maksymalizacja liczby linków x pr podstrony w katalogu) oraz by osoba była zadowolona (stałe wpływy, praca zdalna).

Mam parę pytań, mam nadzieję, że pomożecie:

1) Czy brać firmę czy osobę (freelancera) :?:

2) Jak ustawić wynagrodzenie (comiesięczny/tygodniowy raport z dodanymi pozycjami w katalogach/stronach) :?:

3) Czy uważacie, iż taka stała współpraca ma sens - tzn. czy wg. Waszego doświadczenia jest to projekt na 2 miesiące czy stała praca :?: (załóżmy, iż sama optymalizacja portalu odbywa się wewnątrz naszej firmy - programista).

Dzięki za ew. wskazówki.

może jest jakiś standardowy raport, ew. checklista wg. której ustala się wynagrodzenie SEO do zlinkowania? Oczywiście głównym efektem jest PR i pozycja przy słowach kluczowych, ale na to się składa o wiele więcej czynników niż samo pozycjonowanie w katalogach.

1. spytaj się o rachunek - od razu wiele "specjalistów" odpadnie

2. wynagrodzenie comiesięczne zależne od wyników

3. tylko stała (jak podchodzisz poważnie do sprawy)

Frelancera to ja mogę Ci polecić z rachunkiem lub bez (jak kto woli)

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności