Skocz do zawartości

Ile linków dziennie dodawać?

goodghost

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie pytanie. Pozycjonuje sobie stronę na hasła "strony www", 'tworzenie stron www", "projektowanie stron www", i to wszystko z frazą "kraków" etc. Wiadomo ciężka sprawa, bo konkurencja bardzo trudna do prześcignięcia. Niemniej jednak dorobiłem się PR = 4 i całkiem niezłej pozycji (w każdym razie kiedy strona jeszcze miałą pr = 3). Na hasło "tworzenie stron www kraków", "projektowanie stron www kraków" była zawsze w pierwszej 4. Po update google'a spadłem w SERP'ach tak o około 10 pozycji (już 2 strona :| ).

Domena ma jakoś trochę ponad rok. Teraz chcę dodać trochę więcej linków do precli i katalogów i nie bardzo wiem jak to rozłożyć w czasie. Strona już wpadła kilka miesięcy temu w filtr, a wcale nie dodawałem jakoś strasznie dużo linków. Jakieś 2-3 dziennie. Może dlatego, że te katalogi miały PR = 0, albo z jakiegoś innego znanego tylko google'owi powodu.

Strona to: yamandi.com

Co radzicie?

Pozdrawiam,

gg

Co do precli, to 2-3 dziennie, możesz dodawać jak masz 3 anchory, to dodawaj 1 nachor na 1 precel dziennie. Ale z pewnością wygodniej Ci będzie dodać 10 co 10 dni. Sprawdzaj precle do których dodajesz bo samo dodanie nie jest gwarantem rozłożenia w czasie. Dobrze jest oprzeć się na preclach niemoderowanych, które posiadają trochę site'u.

Co do katalogów zasada będzie podobna, co do ich ilości musisz sam wyczuć jak będzie dobrze.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Dodawanie 2/3 linków dziennie nie mogło zaszkodzić. Dodaje znacznie większe ilości i nic mi nie spada. Doszukiwałbym się w innym miejscu problemu. Może katalogi itp. wypadły z Google od czasu kiedy dodałeś? Postaw na bardziej wartościowe zaplecze.

Pozwolę się podłączyć do tematu:

Pozycjonuje np na 500 fraz i mogę w takim razie dawać 1 precla dziennie na frazę? (wiem ,że bym nie wyrobił z oryginalnym contentem , lecz po prostu to takie pytanie teoretyczne).

Chciałbym zacząć pozycjonowanie na dniach, tyle że w maju wyjeżdżam za granicę na lekko ponad tydzień i nie wiem jak to będzie z

dostępem do neta - tak więc czy mogłoby to sprawić ,że wpadnę w filtr? (nieregularny przyrost linków). Jest jakaś opcja aby to rozwiązać?

Tydzień czasu przerwy, nie włynie negatywnie rozumiem, że chciałbyś dodać 500 artykułów, dla 500 fraz przykładowo ? Tylko teraz pytanie co osiągniesz w ten sposób, czy nie lepiej będzie wykorzystać precle, skupiając się powiedzmy wówczas na 10 najwaźniejszych frazach i dać na nie po 50 wpisów. Rozkładając po równo anchory w czasie dodawania.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Troszkę źle się wysłowiłem.

Mam na stronie np. 30 obszernych artykułów - każdy z nich chciałbym na wstępie pozycjonować na nieoblegane słowa kluczowe. Gdy strona by się już umocniła i złapała trochę mocy to wtedy skupiłbym się głównie na frazach trochę bardziej obleganych.

Tak sobie myślałem ,że np na dany artykuł znajdę przykładowo 50 różnych słów kluczowych i przy użyciu różnych źródeł (zaplecze w postaci blogów, forum, katalogów, precli etc) bym wówczas linkował używając różnych anachorów. Wydaje mi się ,że to by było o wiele mniej podejrzane niż posiadanie kilkuset linków z identycznym anachorem :)

Tyle ,że tak się obawiam czy jak bym na ogólnie podczas całego dnia dowalił z 50-100 linków (do różnych artykułów + różne anachory) to czy nie skończyło by się to filtrem :/

Dodawanie 2/3 linków dziennie nie mogło zaszkodzić. Dodaje znacznie większe ilości i nic mi nie spada. Doszukiwałbym się w innym miejscu problemu. Może katalogi itp. wypadły z Google od czasu kiedy dodałeś? Postaw na bardziej wartościowe zaplecze.

Dodawanie linków na pewno nie wpłynęło na aktualną pozycję, po update pewnie inne strony poszły w górę, moja trochę spadła mimo iż PR wzrósł o jedno oczko. Pisałem o filtrze w który wpadła strona. To mogło być głównym powodem, choć to nieistotne. Dawno to było i strona wyszła jakimś cudem po 2 m-cach.

Dzięki w ogóle za wszelkie uwagi dotyczce ilości. Nigdy nie byłem ryzykantem i nie potrzbuję tego "na gwałt", więc przyjmę 1 pressel (2-3 anchory) na 1 dzień.

Pzdr

Tydzień czasu przerwy, nie włynie negatywnie rozumiem, że chciałbyś dodać 500 artykułów, dla 500 fraz przykładowo ? Tylko teraz pytanie co osiągniesz w ten sposób, czy nie lepiej będzie wykorzystać precle, skupiając się powiedzmy wówczas na 10 najwaźniejszych frazach i dać na nie po 50 wpisów. Rozkładając po równo anchory w czasie dodawania.

btw, kuknąłem Ci w stopkę :) i generator safiro po prostu wymiata

U mnie jesteś na 5 pozycji pod tworzenie stron www kraków, pewno czkawka googla.

Dodawaj dalej do preclów, możesz spokojnie zwiększyć ilość jeśli masz na to czas.

tak, zgadza się jestem na 5, bo byłem na 2 i spadłem :| na hybrydy tych fraz jestem poza 1 stroną, a w większości byłem na 1.

Witam,

Mam takie pytanie. Pozycjonuje sobie stronę na hasła "strony www", 'tworzenie stron www", "projektowanie stron www", i to wszystko z frazą "kraków" etc. Wiadomo ciężka sprawa, bo konkurencja bardzo trudna do prześcignięcia. Niemniej jednak dorobiłem się PR = 4 i całkiem niezłej pozycji (w każdym razie kiedy strona jeszcze miałą pr = 3). Na hasło "tworzenie stron www kraków", "projektowanie stron www kraków" była zawsze w pierwszej 4. Po update google'a spadłem w SERP'ach tak o około 10 pozycji (już 2 strona :| ).

Domena ma jakoś trochę ponad rok. Teraz chcę dodać trochę więcej linków do precli i katalogów i nie bardzo wiem jak to rozłożyć w czasie. Strona już wpadła kilka miesięcy temu w filtr, a wcale nie dodawałem jakoś strasznie dużo linków. Jakieś 2-3 dziennie. Może dlatego, że te katalogi miały PR = 0, albo z jakiegoś innego znanego tylko google'owi powodu.

Strona to: yamandi.com

Co radzicie?

Pozdrawiam,

gg

Miałem to samo, po dodaniu do masy katalogów z PR0 moja stron poleciała. Jak się okazało powróciła niedługo.

Poza tym 1-3 miejsce na drugiej stronie (czyli 11-13) jest lepsze od miejsc 7-9

@Do właściciela yamandi.com - mówisz ,że dodawałeś niewiele :)

https://siteexplorer.search.yahoo.com/searc...r=sfp&bwm=i

:P

tam 90% to obiektywni, a link wychodzi z index.php i obejmuje cały serwis, więc nie ma się co dziwić, że tyle podstron zaindeksowanych jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności