Skocz do zawartości

PR = 7 za nic?

MK

Rekomendowane odpowiedzi

Erbit:

Ta Twoja teoria jakas pokrecona, w dodatku na 99% nieprawdziwa. Skoro bot nie moze odczytac strony to jakos ja naznacza (albo wyindexowuje - ja tam sie nie znam). To tak jak Ci serwer stanie (;)) to googlarka zaczyna wywalac strony z indexu (mam racje ze tak jest?)

Moja teoria jest zakrecona... bo napisalem w trybie domyslnym (prawdopodobnie, bycmoze). A fak jest faktem, ze tak sie dzieje... to juz nie pierwszy taki przypadek.

PR jest prawdziwe, gorzej jak tam sie zacznie cos dziac - moze spasc.

Wywala strony z indeksu - wlasnie o to chodzi... dlatego wlasnie sie tak dzieje.

Jak strona o ktorej mowimy linkuje do innych stron to jej PR minimalnie spada (lub nie rosnie tak gdyby nie linkowala)- wystaczy teraz odwrocic ten proces (czyli strona przestaje linkowac bo jej nie ma) i zalozyc błąd w kalkulacji PR i wszystko staje sie jasne.

Twoja teoria 'tajnej motody' jest za to lepsza.. :)

Amen.

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wynikać on może z tego, że jak linkujesz do innej strony to Twoj PR jest niższy a jak nie linkujesz to wyzszy... i tu chyba cos sie dzieje, bo jak nie ma strony, googlarka nie moze nic zaczytac - czyli stwierdza, ze nie linkujesz nigdzie...

Ja mam 1 duuuza strone do ktorej linkuje z bardzo wielu miejsc a linkow wychodzacych 0 to dlaczego nie mam PR7 ? ;)

Fakt ze 0 wychodzacych nie oslabia PR co nie znaczy ze go wzmacnia jako dowod moge podac dmoz wejdzcie sobie do jakiejs malo popularnej kategorii gdzie sa zwykle stronki i popatrzcie ze te ktore nie maja linkow wychodzacych maja PR rowny podstronie dmoz na ktorej sa a te ktore maja wychodzace maja PR mniejszy o 1 od podrstrony w dmoz.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Dobra panowie i panie.... nie twierdze, ze wymyslilem perpetum mobile, pisze o tym wszystkim BYC MOZE ! Dajcie mi spokoj...

Nie ma wiec PR7 'za nic', nie ma tez PR4 i PR3 za to samo nic - NIE MA NIC.. nawet dowodów na to, że pusta strona ma PR7.

Pozdrawiam.

AMEN

Breja, zastanów się. Jeżeli masz dużą stronę, to MUSI mieć ona linki wychodzące, no chyba, że nie masz tam menu itp. ... Są to jakby nie patrzeć linki wychodzące, nie zależnie od tego, czy do twoich podstron, czy gdzieś w net.

Ja mam podobny przypadek, mam stronę napisaną w 10 minut w notatniku. Ma ona słownie 2 linki wychodzące, a do niej prowadzi tylko link ze strony PR 4. Wynik - PR3 , dlatego uważam, że jeżeli na jakiejś stronie nie byłoby linków w ogóle, to miała by ona wyższy PR.

Dała matka rozum? To kombinuj.

dlatego uważam, że jeżeli na jakiejś stronie nie byłoby linków w ogóle, to miała by ona wyższy PR.

niekoniecznie

ale oczywiście należy pamiętać że PageRank konkretnej strony jest tworzony częściowo na podstawie ilości odsyłaczy do niej

strona forum.sims.skip.pl mogła w przypadkowy sposób przejąć wartość PageRank albo strony głównej https://www. cpanel.net/ albo strony która wyświetla się tymczasowo

Jeszcze tylko trzeba przetestowac dokladnie

sprawa jest dość prosta, wprawdzie nie opisana nigdzie dokładnie ale zaglądnij tu lub tu :)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Z tego co piszecie, to jasno wynika, że:

Jak mamy stronę główną w serwisie, to nie powinno być na niej dużo linków wychodzących (np. do podstron), bo PR spada, za to wszystkie podstrony powinny linkować do głównej.

No i pytanie - jak sądzicie, czy mechanizm jak

<A HREF="https://www.cos.pl/podstrona1" rel="nofollow">podstrona1 o cosiach</A>

zapobieże spadkowi PR strony glównej? Czy też robot tylko NIE podąży za linkiem, a go zliczy jako osłabiający?

Warto tego używać Waszym zdaniem?

z utęsknieniem czekam na kolejne wybory

Warto tego używać Waszym zdaniem?

jakoś nie miałem okazji stosować ani testować ale poczytaj forum bo jest kilka wypowiedzi:

Jak wykorzystać rel="nofolow"

rel="nofollow" jedno pytanie

rel="nofollow"

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Breja, zastanów się. Jeżeli masz dużą stronę, to MUSI mieć ona linki wychodzące, no chyba, że nie masz tam menu itp. ... Są to jakby nie patrzeć linki wychodzące, nie zależnie od tego, czy do twoich podstron, czy gdzieś w net.

To pokaz mi linki nie wychodzace :) piszac wychodzace mam na mysli z mojej strony. a wewnetrzne raczej nie oslabiaja strony a moze i ja wzmacniaja bo chyba wieksze strony sa bardziej promowane niz jedno stronnicowe (o ile z kazdej podstrony jest link na glowna)

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Masz rację, może źle to ująłem :) Moim zdaniem każdy link, nawet ten do podstron osłabia PR. Oczywiście przy 2 czy 3 raczej się tego nie zauważy, jednak gdy jest tego więcej, to już widać.

To chyba jest logiczne, jeżeli jakaś strona ma wysoki PR, to znaczy, że jest ważna. Ale jeżeli ta strona ma ogromną ilość linków, to znaczy, że ważne jest to, dokąd prowadzą linki, a zatem strona przekazuje część siły PR na podstrony. Tym samym PR spada.

PR jest liczony oddzielnie dla każdej podstrony, chyba się ze mną zgodzisz. Więc dlaczego linki wewnętrzne miałyby być traktowane inaczej? Dlatego uważam, że duża ilość jakichkolwiek linków na stronie osłabia jej PR.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności