Skocz do zawartości

pingować co popadnie?

Eldoka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam do was pytanie. Otóż do tej pory pingowałem tylko mapę strony w htmlu (chociaż kanał rss i mapę xml również miałem) ale chciałbym się spytać czy warto pingować te wszystkie elementy czyli:

1. mapę w html - jedna podstrona to 1000-2000 linków wewnętrznych (wzoruję się na teście exploita: pingowanie-test )

2. kanał rss

3. mapa w xml

bezpiecznie jest pingować te wszystkie elementy?

Co można jeszcze pingować?

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

bezpiecznie jest pingować te wszystkie elementy?

Tak, jest bezpieczenie, ja pingowałem i nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych :P

Co można jeszcze pingować?

Stronę główną, o ile jej treść się zmienia, jeżeli tak to warto, ponadto losowo wybrane podstrony, również możesz pingować bez problemu. A jeżeli treść jest stała to niema sensu pingować strony głównej.

Kanał RSS możesz śmiało pingować, a jeszcze lepiej by było gdyby w kanale były losowe wpisy, dzięki temu google, przy każdym sygnale ping dostanie porcje nowych linków do podstron.

Mapę XML możesz ale nie musisz, wystarczy że pingujesz tą w HTML.

Dla zainteresowanych, niestety z braku czasu wyniki testów opisałem na szybko, jednak widzę duże zainteresowanie moim testem, w związku z czym napiszę bardzo długie podsumowanie, co robiłem krok po kroku itp.

Może dla Was to dziwne, ale jak robię testy, to u mnie jest taka struktura:

-> początek testu

-> wyniki testu

-> podsumowanie całości :)(niestety z braku czasu nie było okazji żeby je napisać w związku z czym w najbliższym czasie znajdę trochę czasu i napisze je) ;)

shpyo myślę że Ciebie będzie to interesowało i to bardzo ;)

• 3 tygodnie później...

Greg pingowanie - czyli wysyłanie sygnałów do serwisów/blogów w celu "zagonienia" robotów wyszukiwarek w celu zaindeksowania podstron strony/bloga. ;)

Przy pingowaniu należy pamietać o stałych linkach, bo indexy z samego pingowania mają to do siebie, że ilość zaindexowanych stron lubi sobie latać to w góre to w dół ;)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności