Skocz do zawartości

klient czy google?

bananasltd

Rekomendowane odpowiedzi

klient czy google?

pozycjonuję stronę klienta - a pojawia się jego druga

Szanowni i pozycjonujący mam takową zagwozdkę:

- pozycjonuję stronę klienta powiedzmy a.pl - od jakiegoś czasu mój skrypt nie wychwytywał pozycji z top 10 - patrzyłem na pozycję słowa, wygląd fraz w google wszystko ok - se myśle mój skrypt zwariował i nie oddaje rzeczywistych danych (ogólnie moje wyniki są do d. klienci mnie zlinczują ...) ale dziś po kilku piwach patrzę wreszcie trzeźwo i co widzę:

- moje metatagi - a pod nimi link klienta - ale do strony b.pl - która jest przekierowana bezpośrednio na a.pl

i teraz waprosy:

1) czy klient może ustawić tak przekierowanie że ja mu pozycjonuję to a on mi kuku robi w ten sposób

2) jak to się dzieje, że na pozycjonowane słowa zamiast strony a.pl pojawia się b.pl nie wiem - może muszę jeszcze trochę wypić) - strona a.pl nie linkuje w żaden widoczny sposób do b.pl

(... może morze może - ja nie ...)

2) jak to się dzieje, że na pozycjonowane słowa zamiast strony a.pl pojawia się b.pl nie wiem - może muszę jeszcze trochę wypić) - strona a.pl nie linkuje w żaden widoczny sposób do b.pl

Jeżeli ze strony a, jest zrobione przekierowanie 301 na stronę b, to moc przechodzi na stronę b,w tym pozycja itp

1) czy klient może ustawić tak przekierowanie że ja mu pozycjonuję to a on mi kuku robi w ten sposób

Nie powinien takich rzeczy robić.

jeżeli na odwrót z b na a to jeszcze ujdzie, i Tobie nie powinno to w niczym zaszkodzić, no chyba że domena b była bardzo słaba etc..

tak - ale teraz w top 10 jest strona b - za która mi niepłacą (przypomnę pozycjonuję stronę a - a w wynikach na wyrażenia które pozycjonuję obecnie pojawia się zamias strony a.pl - b.pl - za którą nie mam kaski :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności