Skocz do zawartości

Allowed memory size exhausted

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś mam dzień rozwiązywania zakurzonych problemów, jeden to transfer a drugi następujący:

Od jakiegoś czasu coraz częściej wywalają mi się skrypty administracyjne z komunikatem "Allowed memory size exhausted" wiem, że doraźnym rozwiązaniem jest ustawienie ini_set("memory_limit", XXM) ale zaczyna mnie to niepokoić , bo ileż moźna zwiększać zajętość pamięci. Skrypty stosują dość proste zapytania SQL (mysql) zwracające niewiele rekordów ( w porywach do dwustu). Czy można jakoś z tym walczyc, np. zwalniać 'ręcznie pamięć', czy może to jakaś funkcja php/mysql śmieci po pamięci i można ją jakoś zastąpić. Miał ktoś podobne problemy/doświadczenia?

PHP : 4.3.10

MySQL: 4.0.22 0 standard

Konto na superhoście

To prawda nie jest to mistrzostwo świata (superhost) ale za taką cenę można wybaczyć , jest to troche upierdliwe ale jeszcze nie wkur...

teraz przynajmniej są stabilni - na początku roku chciałem zmienić bo serwery się waliły co chwila - od pół roku spokój - zobaczymy co będzie dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności