Skocz do zawartości

Nie chcąco kliknąłem

ZłoKonieczne

Rekomendowane odpowiedzi

@Xann, proszę przestań bredzić, wiem, że chcesz dobrze ale Google od zawsze tego zabrania:

Należy pamiętać, że klikanie reklam we własnej witrynie jest bezwzględnie zabronione.

https://www.google.com/adsense/support/bin/...amp;medium=link

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ja bym ten zakaz traktował z dystansem bo jeżeli na mojej stronie pojawi się jakaś reklama która mnie interesuje to czemu miałbym nie odwiedzić tej witryny :)? Zakaz klikania jest raczej dla nie reformowalnych "dzieci" (AS jest lda osób pełnoletnich ale przecież i tak tego nikt nie przestrzega) które chcą szybko się dorobić i siedzą i klikają w reklamy a później się dziwią że nagle konto zablokowane :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Ja się zastanawiam jak Google kontroluje te kliknięcia. Mam stronkę na temat mojej gminy, dziennie 200uu, z czego połowa ludzi korzysta z jednej sieci internetowej i ma ten sam adres IP.

Dlatego boję się tam wstawić as, bo byłyby z tego samego IP i mogłyby być potraktowane jako samodzielne klikanie.

Jak Wy się na to upatrujecie? Warto wstawić? Póki co strona zarabia na promocji gminnych firm, ale bądź co bądź czasami mam wolne miejsce reklamowe przez dłuższy czas i chciałbym żeby tam widniało adsense, zawsze coś wpadnie :)

'Mar' od dawna kilikam w reklamy przeglądając swoje strony i nie po to żeby na nich samemu zarobic te 0.03$ a bo akurat coś ciekawego zobaczyłem i od 4 lat jeszcze mi nie zbanowali konta , jest różnica miedzy sporadycznym klikiem a naklikiwaniem

Czasami zdarza mi się przypadkowo kliknąć moje własne reklamy. Czy spowoduje to powstanie jakichś problemów z moim kontem?

Mimo że klikanie własnych reklam przez wydawców jest bezwzględnie zabronione, zdajemy sobie sprawę, że mogą mieć miejsce przypadkowe kliknięcia. Dlatego nie wymagamy, aby kontaktowali się Państwo z nami po każdym kliknięciu własnej reklamy. Zapewniamy, że na Państwa konto wpływają wszelkie należności za kliknięcia i wyświetlenia, które w naszej ocenie są prawidłowe.

https://www.google.com/adsense/support/bin/...answer=62472#q1

Marketing internetowy dla firm

@Xann, to że Ty klikasz i nie.... nie zmienia stanowiska Google w tej sprawie, a co za tym idzie nie masz racji pisząc:

od kiedy Google nie pozwala klikać na reklamy na swoich stronach internetowych ?

Równie dobrze mogę powiedzieć, że można jeździć na ograniczeniu 40 80km/h bo od 7lat mam prawo jazdy,

przekraczam tą prędkość i jeszcze nigdy mnie nie zbanowali... tz. złapali.

Więc taką odpowiedzią wprowadzasz ludzi w błąd, bo polityka Google w tej kwestii jest jednoznaczna.

Dlatego należy mieć pełną tego świadomość taką samą jaką masz łamiąc inne przepisy.

EDIT.

@Xann, to co cytujesz potwierdza tylko moje słowa, że jest to zabronione i rozumieją to, że zdarzają się przypadkowe kliknięcia,

i nigdy nie popadałem w panikę gdy kliknąłem w swoją reklamę, raz jak tych kliknięć mi się uzbierało kilkanaście,

bo edytowałem stronę itp. poinformowałem o tych i dostałem stosowną odpowiedź.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ja się zastanawiam jak Google kontroluje te kliknięcia.
Pewnie po IP w tym geolokalizacja, UserAgent i inne parametry typu rozdzielczość ekranu lub język.

Raczej wątpie aby jedynym parametrem był adres IP.

ilgesu, w sumie nie dziwie się że boisz się wrzucać AS na taka stronę :) Ja bym na Twoim miejscu wrzucił reklamy AK z uwagi na to że w razie jakiś problemów możesz się zawsze normalnie dogadać z AK :) A z Google nie ma dyskusji :P

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

@Kaviorek, ja się nie mam czego wstydzić, wstydzić powinien się ten co pisze:

na swojej stronie też można klikać w reklamy
bez podania żadnych źródeł. :P

Bo @Xann potrafi każdy zakaz zinterpretować, że wolno.. i że jak coś wolno, to nie wolno. :)

I kolejny raz potwierdza się, że dyskusja nie ma z nim sensu :)

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności