Skocz do zawartości

Kupowanie serwisów

MOUKETTA

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nawet ponad 11k :D

W ogóle na allegro ostatnio sporo serwisów sprzedawanych jest za ciekawe sumy, np:

https://www.allegro.pl/item595470885_fotky_...5_000_uniq.html

lub

https://www.allegro.pl/item611923463_3_bran...erwisy_bcm.html

To drugie to moje i akurat nie poszło bo kupujący miał problemy finansowe i sobie odpuściłem :) a co dla Ciebie ciekawe w cenie tych stron... ? ;p

baner_syrop_pio.jpg

... i wszystko jasne.

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tomekg, jak dla mnie dość wysoka cena :D I szczerze mówiąc spodziewałem się dużo niższej :)

Sam osobiście nigdy bym nie dał takich pieniędzy za serwis zarabiający z uwagi na to że nigdy nie wiadomo czy np po 2 miesiącach nie zniknie mi z wysokich pozycji :( Nie mówię tu o Twoich stronach, a ogólnie o serwisach wypozycjonowanych. W sumie może Ja jako pozycjoner patrze na to inaczej niż potencjalny kupujący ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Nawiązując do tego serwisu co poszedł za 28k,

32091816.jpg

Czyżby linki/punkty zostały już zdjęte? ;)

Jednakże wydaje mi się ,że większość ruchu była z direct links w postaci mailingu... - zresztą taka sugestia została przedstawiona w tym temacie - jako jeden ze sposobów zdobycia interesujących statystyk na okres aukcji...

Jeżeli się mylę - Sorry :)

Ja ostatnio nabyłem kilka literówek wielkich portali, robiąc przekierowanie 301. W efekcie zwiększenie ruchu przy zerowym nakładzie pracy. Polecam.

A wizyty z tego źródła na poziomie 99.9% odrzuceń.

nie dość że tyle odrzuceń to jeszcze jest ryzyko że skończy się to sądem jeśli posiadamy literówke strony która ma zastrzeżony znak towarowy...

Panowie :)

znacie grę w trzy kubki i pod którym jest kulka ?

ile osób tak naprawdę obstawia ?

to właśnie jest identycznie z sprzedażą tych stron

Przedmiotem aukcji jest serwis Fotky.pl

Serwis działa aktywnie w sieci dopiero od 12 lutego 2009r, a jego odwiedzalność wynosi minimum 6000uu/24h do 25000uu/24h

Fotky.pl - BL = 5

Marketing internetowy dla firm

Może ktoś jest zainteresowany moja aukcja ;)

freeDIRECTORY na Allegro.pl - aukcja od 250 PLN

Aukcja realna, bez nabijania statów, bez sztucznego tłumu, bez owijania w bawełnę, bez zakłamań... :) Trochę pracy przy pozycjonowaniu i się opłaci...

Jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam.

zabawa to podstawa ;)

Trudno kupić cokolwiek dobrego na allegro. Aukcje co najmniej w 90% nastawione są na frajerów którzy na wyrażenia takie jak "web 2.0", lub "społeczność" reagują mokrymi spodniami. Sprzedający wykorzystują niewiedzę oraz pazerność osób którym brak elementarnej wiedzy i doświadczenia.

Mimo to co jakiś czas trafiają się dobre aukcje. Trzeba je tylko odpowiednio szybko wyłapać ;). Niektóre portale mają predyspozycje tylko trzeba je zmodernizować. Nie liczyłbym na kupienie od razu dobrze funkcjonującego biznesu za niską cenę. Często lepiej kupić stronę która wygląda nie za ciekawie, zmienić jej grafikę i zacząć regularnie aktualizować aby zaczęła przynosić zyski.

Osobiście odradzam zakupy portali osobom bez doświadczenia. Rozumiem że ludzie mają pieniądze i chcą od razu wejść w biznes z grubej rury, ale z takim podejściem człowiek może się szybko przejechać. Osobiście gdybym nie miał własnego zaplecza stron i gotówkę, to zainwestowałbym ją w dobrą starą domenę(nie chodzi o pr, raczej o dobry adres z końcówką .pl i wiek) , grafikę i skrypt. Nie liczyłbym na tworzenie społeczności od zaraz. Zaczął spokojnie rozwijać portal i nauczył się cierpliwości.

Oczywiście najbardziej idealną sytuacją byłoby uczenie się wszystkiego samemu od podstaw, no ale nie każdy ma na to czas. Dobrze poznać samemu podstawy wszystkich dziedzin prowadzenia portali zaczynając od pisania stron, przez grafikę i pozycjonowanie do aktualizacji materiałów. Dzięki takiej wiedzy w przyszłości będziemy wstanie odróżnić brednie wypisywane na aukcjach od informacji częściowo prawdziwych lub prawdziwych. Nauczymy się dobierać współpracowników i nikt nie będzie na nas żerował.

Pozdrawiam

Piotrek F.

Kolejny serwis który został sprzedany na allegro za ladne pieniadze ;)https://www.allegro.pl/item619144497_wartos...umilacz_pl.html

To może i ja swój wystawie i dadzą jakąś 100 na majówkową faze hehehehe onseo.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności