Skocz do zawartości

Czy kontaktują się z Wami reklamodawcy?

coval

Czy kontaktują się z Wami reklamodawcy?  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy kontaktują się z Wami reklamodawcy?

• Tak, z sukcesami
      6
    • Tak, ale tylko badają teren
      5
    • Nie
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się na ile posiadanie w stopce strony "reklama" przekłada się na realne zarobki? Chodzi mi sytuacje, gdy to reklamodawca Was znajduje, a nie Wy go.

Przyznam się, że osobiście miałem kilka kontaktów od potencjalnych reklamodawców z czego jeden zakończył się sukcesem tzn. dwumiesięczną kampanią brandingową.

Interesuje mnie jak to wygląda u innych.

ps. Nie liczę zapytań w stylu "po ile link?" :)

Do jednego serwisu mam kilka pytań w miesiącu, z około 25% pytań coś wynika.

Zauważyłem też jedną prawidłowość: jak coś wrzucę dla znajomych za free, to zaraz mam pytania "a ile kosztuje reklama taka jak ta?". Chętnie więc reklamuję znajomych. Nie mam w stopce "reklama". Pytają bez tego.

kwestia tematyki i świadomości ludzi działających w konkretnej branży.

bo mam takie serwisy, że mimo sporej liczby odwiedzin zero zapytań - konkurencja się nie reklamuje, bo chyba nie musi :)

ale są takie, że mają jedynie wysokie pozycje w googlasie, traffic z nich marny, ale mimo tego konkurenci chcą jakieś bannery, czy artykuły na ich temat.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności