Skocz do zawartości

Duplicate content

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam domenę na której jest pewne forum.

Nie jest jednak indeksowane, ponieważ posty są skopiowane z innego forum :)

I teraz pytanie - czy jeśli na tej domenie powstanie blog, z unikalną treścią, to czy google

szybko go zaindeksuje ? a może lepiej kupić nową domenę, bo ta już jest na czarnej liście ?

Na prawie się nie znam, ale czy kopiując treści z innych stron nie łamiesz praw autorskich? No chyba, że treści te są kopiowane za zgodą autora. Wiadomo, że sporo osób tak robi, ale przynajmniej bym tego nie mówił publicznie :)

Druga sprawa to ciężko będzie Ci pomóc bez podania adresu domeny. Problemów może być wiele. Zły serwer(pisałem o tym już kilka razy) albo słaby BL. Sprawdź przez reverse ip ile domen jest na Twoim ip i napisz.

Na prawie się nie znam, ale czy kopiując treści z innych stron nie łamiesz praw autorskich? No chyba, że treści te są kopiowane za zgodą autora. Wiadomo, że sporo osób tak robi, ale przynajmniej bym tego nie mówił publicznie ;)

Druga sprawa to ciężko będzie Ci pomóc bez podania adresu domeny. Problemów może być wiele. Zły serwer(pisałem o tym już kilka razy) albo słaby BL. Sprawdź przez reverse ip ile domen jest na Twoim ip i napisz.

1,178 domen

Zmieniaj szybko serwer -> najlepiej iswift.eu albo ionic.pl. W tym pierwszym mam dużo stron umieszczonych na bardzo słabo obleganych ip typu shared i strony po przeniesieniu z hekko super się indeksują.

Zachęcam do zapoznania się z:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=69225

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności