Skocz do zawartości

Kupowanie linków (na allegro)

rammiro

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czyli mówicie że zamiast kupić 2 dobre wartościowe linki gdzie jest max 10-20 wychodzących i strony PR3-4-5 za 60zł, lepiej zainwestować w SWL te same pieniądze i BEZ RYZYKA mieć lepszy efekt...? Nie wiem jeszcze o co chodzi ale domyślam się że będą mi potrzebne linki stałe (nie rotacyjne), który system polecacie? (dla takiego początkującego - mam dopiero 1000BL) I ile pkt/miesiąc trzeba....? No i jak w przyszłości zdobyć je za free - rozumiem że trzeba zrobić drugą stronę tylko pod to - ale za co są naliczane punkty?

I na koniec chcę się utwierdzić... czy na pewno nie jest za wcześnie? Chodzi o to żebym nie przegapił jakiegoś etapu z pozycjonowania i skoczył od razu na głęboką wodę (swl). Stronę mam tylko 1 i tylko na niej będzie mi zależało przez następny rok... Do tej pory jestem w ~300 najmocniejszych polskich katalogach i jest z 25-40 artów w preclach, reszta linków nie wiem skąd (jakieś fora czy coś).

Pozdrawiam ;)

Czy bez ryzyka? Ryzyko zawsze istnieje. Jeżeli walniesz za dużo punktów na świeżą domenę, wiadomo że może polecieć. Który wybór lepszy, musisz sam zdecydować:)

Punkty w SWLach zdobywasz, umieszczając ich linki rotacyjne (za pomocą gotowego skryptu) na swojej stronie, np. zapleczowej. Liczy się tu przede wszystkim ilość podstron, pr i bl - im więcej tym lepiej.

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

wiesz bez ryzyka nic nie ma, zarowno kupno linkow jak i korzystanie z swl, moze narazic strone na filtr.

Ale nie trzeba od razu popadac w panike. Filtry mozna tez dostac jak wyszlo z ankiety na forum za widzi mi się G.

Na pewno z SWL nie mozna przesadzic i musi wygladac na jak najbardziej naturalne linkowanie. Ile punktow na miesiac nie da sie konkretnie powiedziec bo w kazdym systemie ilosc punktow jest inna (oznacza to, ze w jednym systemie za jakas strone mozesz dostac 1000 punktow a w innym 10 000). Jezeli chcesz linki stale to mozesz wybrac np. linkme.

Wiesz najlepiej w ogole nie dopalac strony na jakiej ci zalezy swl a zrobic kilka mniejszych stronek i je linkowac z swli, z kolei z tych malych stronek linkowac do twojej glownej. Na koniec moge ci polecic dodawanie stron do moderowanych katalogow i precli.

Stronę opisałem dobrze... to ile będzie bezpiecznie i w którym systemie? Mają to być stałe tak? W e-weblinku są stałe? Jak bym w tym miesiącu kupił pkt. za 15zł, w następnym za 30zł, później, 50zł, 60, 70zł, ... i w tym miejscu już bym chciał darmowe punkty z własnego zaplecza - to by było OK? Za mało, za dużo...? Za 35zł kupi 10k pkt e-weblinka, 1pkt=1link?

edit:

mathie Mam z 5 wolnych domen, tylko w nazwa.pl i cholernie drogie będzie przedłużanie za ~8 miesięcy...

Czyli ogólnie najlepiej będzie jak: wciągu 2 tygodni stworze 3 strony tematycznie związane z tą, każdą z nich dodam do 100 ważnych katalogów i do każdej z 10 precli. Następnie po miesiącu zaczne z każdą plan:

Jak bym w tym miesiącu kupił pkt. za 15zł, w następnym za 30zł, później, 50zł, 60, 70zł, ... i w tym miejscu już bym chciał darmowe punkty z własnego zaplecza - to by było OK?

I linkować z tych 3 stron na tą na której mi zależy (pisanie artykułów jak na blogu i ... tyle w chodzi w skład tego?). All right? :)

Pozdrawiam ;)

Poczytaj w tematach o swl'ach i lepiej na początek korzystaj z systemów oferujących linki stałe, na przyklad statlink. Eweba, gotlinka i seo,neta uzywaj tylko do dopalania mocnych stron, swojego zaplecza i swoich wpisów w katalogach, czy preclach. Pamiętaj że eweb got i seonet są rotacyjne i nie możesz przesadzić.

Rotacyjne to rozumie, że duże ryzyko (dla dosyć młodych stron), czy linki stałe wyglądają całkiem naturalnie...? Napiszcie co myślicie, co jest źle a co dobre w moim planie z ostatniego posta ;) No i ogólnie zaplecze to z czego ma się składać, jakie CMSy, czy tylko strony w formie blogów...? Myślałem postawić 2 WordPressy i 1 inny CMS, jaki polecacie?

Jeszcze w tym temacie zostawiłem pytanie bez odp...:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=67436

Pozdrawiam ;)

Spokojnie wbijesz stronę wysoko na średnie frazy tylko linkami z allegro. Nie wiem dlaczego link "z Allegro" ma być gorszy od innego linka? Po prostu nie masz swojego zaplecza to wynajmujesz je u innych i za to płacisz. Nie masz znajomych stron to idziesz do obcych. ALE - trzeba wiedzieć jakie linki ile i kiedy kupować. Dobre linki schodzą w 2-3 godziny. Reszta to zwykle chłam, potencjalna farma albo cena z sufitu.

Strony samymi swlami się nie pozycjonuje. I dobrze robiłeś, że za szybko jej tam nie podpinałeś. Ale roczną domenkę spokojnie już możesz lekko dopalać - najlepiej faktycznie na początek stałymi.

• 1 rok później...

Troche odkopie temat, ale nie chciałem zakładać specjalnie nowego...

PR6 - https://allegro.pl/pr6-link-domena-2001-r-p...1554947190.html

Co sądzicie o tym, czy warto zakupić taki link dla polskiej domeny (konkretnie eu) - czy zamieszczanie linków na zagranicznych stronach z wysokim PR, ma taką samą siłę jak polskich site'ach, czy jest jakaś różnica?

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Gdyby to jeszcze była jakaś porządna strona to tak, ale to jest jakiś chłam niewiadomego pochodzenia

Apartamenty i hotel na godziny kraków jedyne takie miejsce w Krakowie - Hotel MARGOT apartments

Mapa dojazdu do pokoje na godziny Kraków profil MARGOT apartments

Podgórze apartamenty na godziny Kraków - margotkrakow.pl - noclegi w Krakowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności