Skocz do zawartości

Zarabianie na zapleczu

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Nie o turystyce krajowej a regionalnej lub nawet mikro regionalnej. Bardziej jako hobby niż biznes.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja tam wolę przy takich małych sprawach moje kaleczne twory, bo łatwo mi się je później przerabia jak by coś, a ja tam jestem zielony podstawy php, htmla i css i nawet z tego nie korzystam do końca nie raz z nudów a i tak wchodzą w serpy. Przy czymś większym to już bardziej pilnuje.

Zarabiające zaplecze to po prostu dobre strony. Nie wiem czemu ludzie często pod pojęciem zaplecza widzą same spam strony. Same słowo zaplecze odnosi się do pewnych rezerw z których można korzystać i w tym przypadku są to strony. Czym strona lepsza tym zaplecze dostaje większą moc.

Zarobić można tak naprawdę na wszystkim bo jeśli robi się w miarę dobre strony to po roku każda z nich ma Pr=2, "kilka" back linków i "pare" wejść i kliknięć z AdSense.

Wg mnie najważniejsza sprawa to jak już ktoś wyżej wspomniał sumienne wykonywanie swojego. Postawić 50 serwisów z dobrą treścią, optymalizacją które wygenerują jakiś ruch nie jest trudno jeśli się jest zapartym i sumiennym. Dajmy na to że z 50 serwisów które stworzyliśmy po roku 25 serwisów ma PR=3 a druga połowa PR=2. Teraz wystarczy na allegro wystawić aukcje ze sprzedażą linków. Jak serwisy będą dobre to można spokojnie wyciągnąć 1000zł z samych linków. Do tego jeszcze AdSense który zarobi w granicach 500zł bez problemu + reklama wykupowana przez klientów i coś już te zaplecze zarabia. Dodatkowo można jeszcze wykorzystać programy partnerskie które w przypadku kilku tematyk generują fajne pieniądze. Z czasem może tylko się rozrastać a więc ceny będą diametralnie rosnąć.

Tak to jest właśnie z tworzeniem stron. Na początku jest ciężko, po roku zaczyna się coś dziać a po 5 latach te 50 stronek będzie generować ładną kasę. To i tak jest dosyć pesymistyczne spojrzenie bo zazwyczaj okazuje się że jakiś procent stron które tworzymy mają lepszy odbiór niż reszta.

Trzeba jednak pamiętać by cały proces odpowiednio przemyśleć bo np tematyka serwisów ma ogromne znaczenie więc nie robić wszystkiego na hura tylko się zastanowić czego brakuje lub co się przyda w internecie. Potem content, content, content i linkowanie - powtarzać do znudzenia.

Pyszny Precel | Katalog stron

Ranking polskich firm hostingowych - dodaj hosting, zaopiniuj lub oceń

Zarabiające zaplecze to po prostu dobre strony. Nie wiem czemu ludzie często pod pojęciem zaplecza widzą same spam strony.

Dokładnie

Zaplecze to normalne strony internetowe np https://www.e-oko.com/ https://www.aparaty-cyfrowe.e-oko.com/ po prostu jak sie ma ich tysiące to się mówi na to wszystko : "zaplecze"

Marketing internetowy dla firm

Xann czy tekst opisujący dany aparat pisany był na zamówienie czy skopiowany ze strony producenta? jeśli tak to czy można kopiować opisy produktów ze strony producenta tak aby nie narazić się na jakieś nieprzyjemności?

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Ja zaś mam pytanie:

co w ogóle sądzicie o AdSense na zapleczach? O ile się nie myle w AS nie ma mozliwości zakładania 2 kont na to samo nazwisko. Kombinujecie więc z oddzielnymi kontami na inne osoby, zeby adsense było na zapleczach? Czy reklamy z adsense macie zarówno na stronie pozycjonowanej i zapleczu?

pzdr

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Xann czy tekst opisujący dany aparat pisany był na zamówienie czy skopiowany ze strony producenta? jeśli tak to czy można kopiować opisy produktów ze strony producenta tak aby nie narazić się na jakieś nieprzyjemności?

popadasz w paranoje :) ze strony producentów opisy możesz czerpać pełnymi garściami w końcu reklamujesz ich produkty

nie przesadzajcie już z tymi prawami autorskimi

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności