Skocz do zawartości

ibroker.pl - oferty pracy i 25gr za klik

seead

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio trafiłem na program partnerski z ogłoszeniami o pracę.

Generalnie do większości moich stron nie pasuje taka tematyka reklam, ale zastanawiałem się nad testami na jednej ze stron, która może dać zadowalające rezultaty.

Normalnie nie testowałbym takich reklam nawet, ale stawka za klika - 25 groszy, zachęca przynajmniej do spróbowania.

Czy ktoś na pio testował ibrokera wcześniej?

Moje pierwsze (kilkudniowe) wrażenie nie jest zbyt pomyślne, ctr strony poniżej 0,1 %... no ale to tylko testy i nie zawalałem strony reklamami.

125x125_2.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

U mnie iBroker sprawdza się znacznie lepiej niż każdy inny ogólnodostępny program dla wydawców. CTR marny, ale i tak znacznie lepszy niż np. w AdSense czy w PP mBanku. Do tego pewne 25gr za klik, a nie żenujące 1-2 centy, jak to się zdarzało w AdSense (choć ogólnie było trochę lepiej). Z tym, że mam witrynę dla studentów, którzy częściej są zainteresowani pracą, niż przeciętny internauta.

Do Workit.pl zapisałem się kilka dni temu, również płacą za kliknięcia, tylko według innego modelu, którego chyba do końca nie rozumiem:

"...1. Klient WorkIT.pl wykupuje ogłoszenie na 14dni za 50zł. Serwis przeznacza 40% swojego przychodu dla partnerów w tym przypadku tj. 20zł.

2. Podział tych 20 zł między partnerów odbywa się według zasady PPC (pay per click).

3. Dla przykładu WorkIT.pl ma trzy serwisy partnerskie. Na pierwszym serwisie odnotowano 10 kliknięć w ofertę, na drugim 30, a na trzecim 60.

4. Zarobek na tym ogłoszeniu przedstawia się dla tych partnerów następująco: pierwszy serwis 2zł (10 kliknięć z sumy 100 daje 10% z puli przeznaczonej dla partnerów), drugi 6zł (30%), trzeci 12zł (60%).

5. Co daje razem 20zł dla partnerów i 30zł dla serwisu WorkIT.pl.

"

Mam 77 kliknięć i 0 zarobków... tak ma być?! ;/

Jeżeli chodzi o ibroker.pl to ich program partnerski chyba dopiero raczkuje, ale cały system jest przejrzysty (wiadomo co, gdzie i za ile).

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności