Skocz do zawartości

Optymalizacja.

rauk

Rekomendowane odpowiedzi

Do trolli i moderatorow: FAQ i https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...2Boptymalizacja nie zawieraja niczego na ten temat.

Witam reszte.

Chcialbym dosc niesmialo zapytac na czym polega optymalizcja strony.

Mam wykupione pozycjonowanie i ostatnio moja strona spadla w wynikach google z 7 pozycji na 33. Firma pozycjonujaca powiedziala ze to z powodu ze strona jest stara (?) i nie zoptymalizowana.

Strona jest prosta wizytowka firmy, posiada 5 podstron i galerie. Moje pytanie brzmi: jak zopytmalizowac taka strone?

Slowa kluczowe sa w meta tagach.

Strona ma duzo kontentu - 2 podstrony. Reszta to dane kontakowe i galeria. Obrazki maja alt z fraza na ktora jest strona pozycjonowana, tak samo linki.

https://www.google.com/webmasters/docs/sear...arter-guide.pdf

Wystarczy odrobinę poszukać :)

Firma pozycjonujaca powiedziala ze to z powodu ze strona jest stara (?) i nie zoptymalizowana.

To zleć tej lub innej firmie optymalizację strony >> w "ogłoszeniach i zleceniach" widziałem kilka ofert :P

nihil fit sine causa

@Trotyl

Thank you for the read, it was interesting but it seems that not much changed since I lastly read on the topic. Only change would be adding "nofollow" to the links but I don't have any ;-)

I guess the company is trying to scam more money from me now. The site is already made with all the suggestions mentioned in your link.

@Dominik23

ech nawet nie wiedzialem ze ta strona to wiecej niz forum ;p

Ok to mam drugie pytanie:

Mam tylko kilka podstron, kazda linkuje do kazdej. Czy jest sens to zmieniac (bylo to wymienione jako zla praktyka)?

I guess the company is trying to scam more money from me now

:D Przynajmniej świadomy, bo już myślałem że jakiś frustrat z pretensjami :P

Najlepiej stosować strukturę drzewka (korzenia) z głębokością do trzech klików zawierającą linki zwrotne. Podział powinien być tematyczny według keywordów. Z kilkoma podstronami szaleństwa nie będzie.

posiada 5 podstron i galerie

Postaraj się rozbudować galerię. Podaj tematykę, może znajdzie się jakieś ciekawe rozwiązanie.

Zakładając że A to główna:

A <-anchor 1->B

A <-anchor 2->B

A <-anchor 1->C

A <-anchor 2->C

...

Nic lepszego się nie da wykombinować, nie wiem czy w ogóle gra jest warta świeczki - lepiej zdobyć trochę mocnych linków z odpowiednim zróżnicowaniem anchorów, takze dla podstron.

nihil fit sine causa

Przy tak malej stronie optymalizacja niewiele zdzialasz i zmien firme bo cie robi w jajo

Nic lepszego chyba nikt Ci nie poradzi, widzieli co brali jak coś nie pasowało im to się mówi na początku i optymalizuje w miarę możliwości albo oferuje taką usługę odpłatnie. Ale bez adresu nikt ci tu nic nie powie więcej.

hmm, firma pozycjonuje a nie zrobiła wcześniej sprawdzenia strony? Jak można rozdzielać pozycjonowanie od optymalizacji? Czy ktoś ma firmę co tylko optymalizuje strony?

Może to firma z Allegro za 19 zł i masz top-10?

Każdy normalny pozycjoner sam przygotowuje sobie kod strony pod swoje potrzeby, oraz jeśli ma zastrzeżenia każe właścicielowi dokonać zmian lub nie bierze się do pozycjonowania. Ustala z właścicielem słowa do treści strony na jakie chcą się pozycjonować, testuje na te słowa strony z top-10 aby zobaczyć jak wielka jest konkurencja, ustala cenę i bierze się do roboty.

Bardzo fajna firma już teraz jak tylko spadnie mi jakaś pozycja na anchor pisze do gościa - przykro mi ale planowanej pozycji nie będzie można uzyskać z uwagi iż obecny kolor tła strony jest niezgodny z wytycznymi google. Proponuje celem uzyskania zadawalających pozycji przeliczenie naszej ustalonej stawki wynagrdzenia przez przelicznik 88,99 % i razem po zsumowaniu wyjdzie wynik który pozwoli przekonać google do zmiany postanowienia.

Mam wykupione pozycjonowanie i ostatnio moja strona spadla w wynikach google z 7 pozycji na 33. Firma pozycjonujaca powiedziala ze to z powodu ze strona jest stara (?) i nie zoptymalizowana.

Optymalizacja strony to wstepny etap pozycjonowania.

Nie wyobrazam sobie pozycjonowania bez optymalizacji.

Odwrotnie - owszem.

MG

Kolego jak bierzesz malarza do pomalowania pokoju to on Ci mówi jak masz pędzel trzymać ? czy też maluje Ci pokój a Ty płacisz za efekt

Coś mi sie wydaje że chyba wziełes marnego malarza

Marketing internetowy dla firm

W moim odczuciu na stronie typu wizytówka nie ma za bardzo co zmieniać i optymalizować, więc to nie może być powód takiego skoku w dół. Gorzej jeśli tak nagrzebali, że stronę zdeoptymalizowali.

Mi jakoś starsze domeny zawsze łatwiej się pozycjonuje.

W moim odczuciu na stronie typu wizytówka nie ma za bardzo co zmieniać i optymalizować, .....

Oj mylisz się i to bardzo , nawet z strony typu wizytówka jak ją dostanie to zoptymalizuje ją tak ze z 5 podstron zrobie 200 i to prawdziwych , trzeba tylko wiedzieć jak

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności