Skocz do zawartości

cesja az

ilgesu

Rekomendowane odpowiedzi

kur.w........

Czy też macie takie problemy ze zrobieniem cesji w az? Sprzedałem jedną i cesja trwa już w cholere czasu.

Najpierw dzwonienie i negocjacje, czy można wysłać wniosek online, no i oczywiście odrzucono.

Musiałem załatwić podpis od osoby, której sprzedawałem domenę i wysłać list do Szczecina.

Najpierw popisała się poczta polska i list nie doszedł.

Wysłałem drugi...

List poszedł 3 tygodnie temu, a dopiero dzisiaj dostałem odpowiedź, w której poproszono mnie o dosłanie kopii dowodu osobistego.

Czyżby paranoja?

Rozumiem, jakby transfer był do innego usługodawcy... ale ludzie to jest transfer WEWNĘTRZNY!

Robie cesję domeny już 2 miesiące, a na az zawiodłem się na tyle, że na pewno nie zakupię tam już NIC.

Pozdrawiam.

Musiałem to z siebie wyrzucić...

jak robiłem cesję w az to trwało to blisko 2 miesiące - dopiero jak zadzwoniłem do nich i porządnie opier**** to coś zrobili z tym

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Dzień dobry!

Nazywam się Karolina Śpiewak i jestem Specjalistą Działu Domen w firmie AZ.pl zajmuje się obsługa klientów w zakresie cesji domen i hostingów.

Pragnę poinformować, iż wnioski cesji domen oraz hostingów w firmie Az.pl są akceptowane jeśli zostaną przesłane droga mailową (skan) lub faksem pod numer +48914243799. Oprócz wniosków nadesłanych tą drogą (które jak uprzednio napisałam zostaną zaakceptowane) zawsze prosimy dla celów formalnych o przesłanie wniosku pocztą tradycyjną na adres siedziby naszej firmy, czyli:

Az.pl Albert Jerka, Andrzej Kostrzewa Spółka Jawna

ul. Sosnowa 6a

71-468 Szczecin

Zawsze zachęcam również do kontaktu bezpośrednio pod adresem kspiewak@az.pl.

Życzę miłego dnia i pozdrawiam serdecznie.

Karolina Śpiewak

Specjalista ds. Domen Internetowych w Az.pl

Niedawno robiłem cesję firma-firma w az.pl. Kupujący przysłali mi mailem skan wniosku, wypełnionego i podpisanego, ja to wypełniłem i wysłałem listem priorytetowym. Trzy dni, a z weekendem 5 i załatwione. Bez ponaglania, bez zbędnych problemów. A oryginał wniosku jeszcze u mnie leży.

Eksperyment Discover.pl

Trzy dni, a z weekendem 5 i załatwione.

możliwe, że zrobili coś w sprawie przyśpieszenia procesu dokonywania cesji - ja robiłem ją ponad rok temu

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Ja tam już nie raz robiłem cesje w az.pl i 0 problemów :) Z wydaniem kodów authinfo też nie było żadnych problemów więc nie wiem czemu czekacie po 2 miechy :P. Ogólnie ja tego typu dokumenty wysyłam listem poleconym dzięki czemu mam pewność że nie zaginie w akcji :D

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Niedawno robiłem cesję firma-firma w az.pl. Kupujący przysłali mi mailem skan wniosku, wypełnionego i podpisanego, ja to wypełniłem i wysłałem listem priorytetowym. Trzy dni, a z weekendem 5 i załatwione. Bez ponaglania, bez zbędnych problemów. A oryginał wniosku jeszcze u mnie leży.

Yeden - co Ty piszesz.

Trzeba było wysłać listem zwykłym licząc, że list zaginie w akcji - potem trzeba było nie doczytać regulaminu cesji, potem trzeba było naopowiadać bajek ... i już mógłbyś się żalić na własną ignorancję a tak to wyszedłeś na mega nie poważnego człowieka... ooo....

Na poważniej:

Procedury cesji mają chronić interesu zbywcy i nabywcy i cieszę się, że AZ jest w tym tak rzetelne, że byle świstka wysłanego listem zwykłym bez kserokopii nie uznało za dokument wiarygodny.

Mnie to trochę zmartwiło, a raczej zastanowiło co innego. Ja też wysłałem skan, z tym, że moje dane (czyli dane sprzedającego) były oryginalne - nie skanowane. Jeżeli można by było wysłać dokument, gdzie dane sprzedającego byłyby w postaci skanu, to miałbym wątpliwości co do bezpieczeństwa takich transakcji.

Eksperyment Discover.pl

.... Jeżeli można by było wysłać dokument, gdzie dane sprzedającego byłyby w postaci skanu, to miałbym wątpliwości co do bezpieczeństwa takich transakcji.

O tym samym pisałem - tylko w innej formie.

AZ postępuje zgodnie z przepisami prawa - wymaga wiarygodnego dokumentu. To chroni nasze interesy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności