Skocz do zawartości

Spadek mocy starych domen

jony12

Rekomendowane odpowiedzi

I zaczęły się docinki i przechwałki, typowe dla polskich for - na digitalpoincie czy ruskich forach ludzie jakoś bardziej się szanują.

Zadałem proste pytanie liczyłem na profesjonalną odpowiedz na przykład, że FSB jest mocniejszy, że jest większa rotacja na świeże frazy, mniej zależna od wieku domen (czyżby Google zmierzało w stronę digga, ewentualnie wykopu - strzałki już są, możliwość dodania do ulubionych tez).

Ale nie będą wam przeszkadzał.

Masz rację, ale tak na prawdę nikt nie ma celu w tym, żeby tu pisać o "czarnej magii" i jeśli nawet zacznie pisać to i tak go zjadą.

Jeśli bym napisał dla przykładu taką teorię:

"Im wyższy PR na stronie (w szczególności na podstronach, a nie na głównej) tym mniej potrzebujesz pkt w SWL żeby ją wypozycjonować"

to zgadnij kto mnie zjedzie pierwszy a kto drugi... kto na tym straci a kto zyska?

albo:

"Wysoki PR na podstronach + dużo dobrego contentu, wypozycjonuje Ci długo ogon w dużej części automagicznie bez potrzeby napierniczania olbrzymią ilością linków i anchorów z SWL"

to zgadnij kto mnie zjedzie pierwszy a kto drugi... kto na tym straci a kto zyska?

Prawda jest taka, że ja nic na tym nie zyskam, bo jeśli to działa, to zacznie z tego korzystać coraz więcej osób i urośnie konkurencja, a właściciele SWL mnie tu zjadą bo zacznie maleć ilość pkt w systemach, w których maja %.

Tym oczywiście niedziałającym, fikcyjnym przykładem chciałem Ci tylko zobrazować sytuację. Jeśli masz jakąś teorię o działaniu G to nie testuj, tylko zapytaj się na forum. A jeśli już przetestujesz i stracisz czas i pieniądze koniecznie o tym napisz. Po co mamy wszyscy tracić czas...

Dla mnie to nic dziwnego, że teorie osoby z jednym postem są równane z ziemią. Co chwila pojawiają się wielkie teorie osób które mają dwie strony i wydaje im się, że umieją pozycjonować. Wolę sugerować się uwagami osoby z potwierdzonym doświadczeniem, a nie mistrzów SEO o których nic nie wiem i nigdy się nie dowiem.

Na marginesie niestety tak jest, że ludzie ładni mają łatwiej w życiu, a ludzie z dużą liczbą postów na forum - tego się nie da zmienić bo utopia nie istnieje

@SMYS co to za postać w Twoim awatarze?

Nie wiem, nie widzę :(

Dyskusja na każdy inny temat powoduje według Ciebie konflikt interesów?

Oczywiście, że nie. Są tematy na które wszyscy chętnie piszą, wzajemnie sobie przyklaskujemy jeśli się ktoś pochwali wysokim wynikiem, a topic rośnie do niesamowitych rozmiarów. Update PR oczywiście mam na myśli...

**** EDIT:

Nie wiem czy pamiętasz jak niejaki George UK próbował trochę przeforsować swoimi postami teorię o PageRank'ku. Po tym jak połowa forum go zmieszała z błotem jego topic poszedł do kosza. Nawet nie będę przypominał kto najbardziej po nim jechał.

Czy miał rację czy nie, tego nie wiadomo, ale każdy nowy user forum, który by się zainspirować do robienia testów jego postami, już raczej musi szukać ich w koszu (który chyba jest automagicznie czyszczony)

Cholera znów wylądowałem w bocznym nurcie i nie jestem {jazzyy|trendy} :(

No to wstawiam w stopkę refy i zaczynam pisać w "Przedstaw Się" i w "Dolar ponizej 2.20 zł" :D

E: @E

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...ult_type=topics

A dokładnie chodziło chyba o to: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...c=58809&hl=

Nawet nie będę przypominał kto najbardziej po nim jechał.

Sam po nim jechałem bo jego wiedza była oderwana od rzeczywistości a jego posty służyły osobistym wycieczkom.

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności