Skocz do zawartości

Opis podstron

piernik

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dość spory serwis - jakieś 60 tys podstron.

Całość mam podzieloną na działy i templaty (strony tematyczne, zwał jak chciał).

Przydałyby mi się statystyki różnych parametrów w zależności od tych działów czy templatów (np liczba odsłon na stronę w danym dziale itp)

Teraz to mam tak zrobione że dałem sobie pageTracker._setVar(); z parametrem.

Problem w tym że takich _setVarów mam do trzech na jednej podstronie: jaki dział, jaki template, czy zalogowany.

Widzę, że wtedy nie do końca statystyki są poprawne - np sumarycznie przychody z dzialow to 50% a z templatow 25% a powinno być tyle samo bo setVar dla dzialów i templatów są wywoływane równocześnie.

Nie chcę tego robić jako parametr pageTracker._trackPageview() bo i tak mi to nic nie da bo za bardzo nie można w sekcji Content porównywać żadnych parametrów...

Jakieś propozycje??

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

Zmienna Setvar może przyjąć tylko jedną wartość. Jeżeli chcesz śledzić poprawnie musisz założyć dodawanie danych do jego parametru, np:

SetVar('template, tematyczne')

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Takie rzeczy jak "liczba odsłon na stronę w danym dziale" możesz zrobić przez filtry lub segmenty, o ile dział da się wyróżnić z URL-a.

Co do setVar, musisz pamiętać, że zmienna zapamiętywana jest dla całej sesji (liczy się chyba to co było ustawione na końcu), no i w następnych sesjach nawet jeśli zmiennej nie ustawisz, to user przychodzi z ustawioną podczas poprzedniej wizyty. Z tych rzeczy które podałeś, zmienne da się wykorzystać do śledzenia zalogowanych, bo to się ustawia raz i pozostaje stałe przy powrotach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności