Skocz do zawartości

jak obracać warstwę w photoshopie?

yourfate

Rekomendowane odpowiedzi

cześć. mam znowu pytanie :) Mam w photoshopie kolorowy prostokąt i chciałbym żeby kolor na tym prostokącie blednął stopniowo (na jednym końcu mocny kolor a następnie coraz słabszy). Jak to zrobić?

Białogóra - wczasy nad morzem Wczasy nad morzem w miejscowości Białogóra

Białogóra, wczasy i wakacje nad morzem bałtyckim Pięknie usytuowany, murowany domek letniskowy w miejscowości Białogóra nad morzem Bałtyckim

Fajnie, fajnie:)

A powiecie mi, jaką rozdzielczość (resolution) powinienem wybierać, powiedzmy, że... projektując od okładek płyt do plakatów imprez?

Przeznaczenie do druku (ale nieprofesjonalnie), jedynie aby komuś pokazać...

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Wszystko zależy z jakiej odległości ktoś będzie patrzył.

Najbezpieczniej i najładniej jest 300 DPI, niektóre drukarnie nie przyjmują np. poniżej 250 DPI, ale zrobiłem kiedyś plakat A1, technicznie nie miałem możliwości zrobić więcej jak 144 DPI i z odległości 3 m (wisi wysoko i 2 m od oczu) wygląda extra. Podejdź do billboardu, zobacz jaki tam jest raster, 72 DPI stynknie :o....

Zawsze widzisz go z daleka. :)

tonery tusze :: karmy dla psów - zapraszam :: Psiarskie forum

Dzięki bardzo 101krecikow.

A co do formatu, to... *.psd?

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

byłam tylko w jednej firmie poligraficznej jak na razie, razy kilka:

Nie mieli tam PS'a , tylko Corela. [brawo, maja plusa sa oryginalny soft ;)]

Wiec nawet jak cos to do corela wklejali.

Proponuje po prostu wziac w roznych formatach na wszelki wypadek

PNG wszystko Ci otworzy :]

PSD myślę jest spoko, chodzi tylko o backup w razie jakby ps'a nie mieli.

ALe to MHO ;>

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

do druku najlepiej oddac postscript, czyli np eps, pdf, ps, prn (bez profilu barwnego, chyba ze znasz drukarnie i masz ich profile)

moga tez byc pliki otwarte (o ile ufasz, ze Ci ich nie skopią przy świeceniu postscriptu), np: psd (najlepiej splaszczony, a na pewno ze zrastrowanym textem i efektami), tiff, inne wektorowe

jako podglad mozesz puscic nawet jpg, polecam pdf tylko jesli robisz w cmyk, to destyluj tez w cmyk :D

Hehe, dzięki za ten zasyp informacji.

Bardzo mi pomogliście.

D z i ę k i!

pozdrawiam.

omnia mea mecum porto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności