Skocz do zawartości

.htaccess, redirect *.html na *.php - PYTANIE

mariuszml

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Miałem taką potrzebę i zmieniłem rozszerzenia wszystkich plików mojego serwisu z *.html na *.php i odpowiednio pozmieniałem

linki wewnętrzne.

Poza tym w pliku .htaccess przekierowałem rozszerzenia jak w temacie, aby ktoś klikając w google link zaindeksowany jeszcze w wersji html automatycznie otworzył stronę php.

Moje pytanie dotyczy tego czy google jest na tyle mądre by zorientować się że link o tej samej nazwie html i php to jedno i to samo oraz

czy rozpoznaje fakt przekierowania przez .htaccess (nie chciał bym spaść w wynikach np. przez "duplicate content" i nie chciałbym też by widniały w wynikach dwie takie same strony - jedna html i jedna php).

Może ktoś ma podobne doświadczenia ?

Pozdrawiam, mariuszml

Swoją drogą nie lepiej było zmienić pliki na .php, a w htaccess ustawić dalej .html. Tak by od strony Google nie było żadnych zmian?

Oczywiście byłoby lepiej za pomocą mod_rewrite zamieniać wszystkie .php na .html. No ale co niektórzy lubią utrudniać sobie życie.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności