Skocz do zawartości

Indeksowanie w różnych firmach hostingowych.

neon103

Rekomendowane odpowiedzi

czy ja mówię o podawaniu domen? Mi tylko chodzi o podanie metodyki. W takim wypadku zupełnie nic nie wiemy o sposobach pozycjonowaniu. Rodzi się teraz pytanie czy robisz test dla siebie czy robisz też dla innych.

Moim zdaniem dobry test zrobił nutado, podając dokładnie wszystkie informacje tak aby wszyscy mogli to zweryfikować.

Ptaq ma rację. Co z tego, że link wyląduje na takiej samej liczbie stron jak będą miały zupełnie inną siłę.

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

niech robi test, czemu krytykujecie od razu?

poda wyniki, może stwierdzi, że warto podać coś więcej, jeżeli wyjdzie mu jakaś mała trafna uwaga z testu.

jak nie zachowa je dla siebie i nic o tym nie będziemy wiedzieć, a on stanie się bogatszy o doświadczenie.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Jednak ważne by założenia były dobre, bez nich - test może być mało wiarygodny lub po prostu wynik jego może być losowy wprowadzając setki użytkowników w błąd. Krytyka uważam jest na miejscu, o ile ten test może i warto doprowadzić do końca - to potem trzeba usiąść pozbierać wszystkie uwagi (krytykę) i co trafniejszą uwzględnić w kolejnym teście. Ja tak zrobiłem przeprowadzając swój test - pierwszy był taki sobie - samo google go zweryfikowało, pod koniec dając bana na testowane subdomeny, za 2 razem już inaczej się za to zabrałem i uważam, że wyniki będą wiarygodniejsze... a ze trzecim razem... to się okażę, ale nie o tym chciałem - tylko sens by zbierać cały czas uwagi i kolejne i kolejne.. testy były coraz lepsze.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Test bedzie o kant d... niestety :-) z nowymi domenami to jest loteria przy moim ostatnim tescie nazwa.pl vs dedyk w ovh wyszlo 50/50 ;D w obu przypadkach byly bany i strony ktore wskoczyly na +30k jak i po ~500 podstron ;) skrypt wszedzie ten sam tresc hmm inna aczkolwiek bylo to generowane wiec co do ilosci slow wszystko podobnie wiec zawartosc mozna pominac nie miala znaczenia. Linki identyczne w zasadzie 1 link z tego samego miejsca by wykluczyc kolejne loterie z SWLami.

Jednak wczesniej mialem powody sadzic ze nazwa.pl wchodzi swietnie jak mi kilka meisiacy temu weszlo tam na roznych regionalkach 10x30k przez ok 2mc i dalo mega ruch po czym chlopaki z SQT sie tym zajeli ;D (tez ten sam skrypt co ostatnim testem).

Loteria i jeszcze raz loteria :) bez starych domen ciezko stabilnie wbijac ciagle z taka sama skutecznoscia.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

A ja doprowadzę test do końca... na zasadach jakie ustaliłem. Na końcu będę mógł podać adresy. Już robiłem chyba z 3 razy taki test i wiem, że kilka domen zostanie przed ogłoszeniem wyników zbanowanych. Dlaczego lokoz.com ominąłem? Hm, ponieważ kuzyn korzysta z ich usług, a nie był pewny czy odnowi konto. W kolejnym teście (za kilka miesięcy) będę inaczej linkował.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

• 3 tygodnie później...

Twój test tak naprawdę nic nie mówi , jako handlarz pkt powinieneś wiedzieć ze stawiając np dziesięć baz piosenek każda będzie miał inny SITE jedna będzie miała site:56 inna site:30.000

mogę sie założyc ze kolejne osoby przeprowadzające test beda miały każdy inne wyniki

Marketing internetowy dla firm

z tymi hostingami jest coś na rzeczy, sam ostatnio postawiłem 3 stronki

każda na takim samym silniku

każda o tej samej tematyce

każda podobny site

każda katalogowana

każda w tym linkowana tym samym systemem

jedna na hostingu A (domena pl)

dwie pozostałe na hostingu B (domena eu i info)

ta na A weszła szybko w indeks - 5 dni

te na B weszły po około 20! dniach

ta na A ma site na poziomie 350 podstron w indeksie G w tym strona główna

te na B mają site odpowiednio 12 i 34 podstrony w indeksie G bez(!) strony głównej w obu przyadkacha

hosting A i B sa hostingami płatnymi z uptime na poziomie powyżej 99%

jak widać wygląda to dośc ciekawie i gdyby nie różne domeny to można by stwierdzić, że wybór hostingu ma znaczenie :(

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Tak offtop

Ja to sobie dam na testy chyba dzisiaj na trzech nowych domenach albo subdomenach nowych jednej domeny sklep np. escpartners, dam jakąś obojętne którą stronę do wyceny w 3ch systemach i procentowo jak dadzą punkty to tak przydzielę i zobaczę jak będą wchodzić. Ale to nie test hostingu tylko ciekawi mnie ta moc bo tyle gadania ostatnio to samemu trzeba zobaczyć.

Twój test tak naprawdę nic nie mówi , jako handlarz pkt powinieneś wiedzieć ze stawiając np dziesięć baz piosenek każda będzie miał inny SITE jedna będzie miała site:56 inna site:30.000

mogę sie założyc ze kolejne osoby przeprowadzające test beda miały każdy inne wyniki

Nie do końca się z Tobą zgadzam. Wiadomo, że wyniki będą inne, ale chodzi w tym przypadku o pewne zachowania stron na różnych hostingach. Według moich testów i neona potwierdza się słaba kondycja hekko pod względem indeksacji.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności