Skocz do zawartości

Indeksowanie w różnych firmach hostingowych.

neon103

Rekomendowane odpowiedzi

ta, właśnie, dokładnie.

za mało danych i za duże prawdopodobieństwo przypadku.

ja jestem jak najbardziej za testem, wyników byłem ciekaw, ale rozsądnie patrząc trzeba więcej danych,

więcej informacji...

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Twoje dane są jakieś trefne. Mam dwie strony jedną w neteasy a drugą w calu. W calu jest 8100 site, a w neteasy zaledwie 400. Coś chyba robisz te testy źle. W dodatku do oby dwóch prowadzą dwa linki z jednej strony tylko i wyłącznie.

A u mnie zupełnei odwrotnie :P. Cal.pl nie indeksuje sie praktycznie w ogole ostatnio.

pozdrowienia.

googlerulz.

to ciekawostka taka ode mnie.

hekko indeksuje mi świeżo przerzucone domeny, bez jakichkolwiek linków.

na jednym koncie stało z 15 domen, od pół roku nie zagospodarowanych a parę dni temu patrzę, mam na nie pomysł i w googlach siedzi 7 domen, a żaden link do nich nie prowadził, nikt o nich nie wiedział, zanim je kupiłem sprawdzałem czy była jakaś historia i nic.

dla mnie to cud, bo nigdy nie badałem tego zjawiska...

a indeksowanie stron na poszczególnych hostingach można podpiąć pod zaufanie googla do danego adresu IP, stąd hopcy możecie mieć rozbieżności o których mówicie. Jedno IP hostingu na którym stoi 1k etoryki, 2k autoblogów i innych spamów i 500 wartościowych stron będzie gorzej postrzegane niż to IP na którym stoi 10k wartościowych stron i 2k autoblogów i 2k erotyki. Ło to cały hałas, ale chyba nowego lądu nie odkryłem no nie?

PS

w sumie to sam se zrobię taki test, bardziej szczegółowy i konkretny,

chyba warto ;)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

• 2 tygodnie później...

a u mnie dla zabawy w hekko ostatnio nie mogę nic zindeksować. Kupiłem nową domenę, postawiłem na głównej stronkę, na kilku subdomenach też . I nie to że spamy, wartościowe stronki w żaden sposób nie łamiące wytycznych, unikalne. Podlinkowałem jak zawsze gotlinkiem i tym razem nic. No to wziąłem się za katalogowanie, mocne moderowane katalogi oczywiście. Podlinkowałem wpisy i co i nic. na 6 stron w jednej tylko się pojawiła jedna podstrona w indeksie. Nie wiem już czy Google coś przytkało, czy domena jakaś trefna czy hosting... Zabieram to do neteasy, zmienię domenę i zobaczymy.

bardziej bym zwalił winę na system,

bo sory stary, ale spobób indeksacji to masz wybitny ;D

Sprawdź czy linki do tych stron są zaindeksowane, a nie czy stronę łapie zanim zaczniesz takie teorie pisać :)

A te mocne moderowane katalogi... znaczy że bez linkowania wpis pojawia się w google z dnia na dzień, czy jak?

Mhm... tęskniłem?

a u mnie dla zabawy w hekko ostatnio nie mogę nic zindeksować. Kupiłem nową domenę, postawiłem na głównej stronkę, na kilku subdomenach też . I nie to że spamy, wartościowe stronki w żaden sposób nie łamiące wytycznych, unikalne. Podlinkowałem jak zawsze gotlinkiem i tym razem nic. No to wziąłem się za katalogowanie, mocne moderowane katalogi oczywiście. Podlinkowałem wpisy i co i nic. na 6 stron w jednej tylko się pojawiła jedna podstrona w indeksie. Nie wiem już czy Google coś przytkało, czy domena jakaś trefna czy hosting... Zabieram to do neteasy, zmienię domenę i zobaczymy.

U mnie 2 strony stojące na hekko dość dobrze się indeksują.

Wykonam:

- kodowanie z .psd do HTML/CSS/JS,

- wdrażanie szablonów pod WordPress, SEOKatalog oraz inne skrypty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności