Skocz do zawartości

Przyrost linków

desire121

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przyrost linków do mojej strony wygląda następującą:

Yahoo:

(Ostatnie 7 dni)

1. 11373

2. 11406

3. 11444

4. 11464

5. 11506

6. 11695

7. 11709

Google:

(Ostatnie 4 aktualizacje)

1. 3 722

2. 5 188

3. 5 481

4. 5 499

Pytania:

1. Czy przyrost nie jest zbyt szybki dla dwuletniej domeny?

2. Większość z tych linków to podstrony kilku serwisów zapleczowych. Czy bardziej opłacalne byłoby umieścić link tylko na stronie głównej?

3. Pozycjonuje stronę na frazę "xxx", w zaledwie miesiąc strona z 98 miejsca wskoczyła do top 20 i tak już jest od około miesiąca. Sprawdząjąc frazę w KeywordToolExternal przybliżona liczba wyszukiwań w marcu dla tej frazy to 33 100, a konkurencyjność frazy jest wysoka. Czy jedynym wyjściem aby wskoczyć do top10 jest SWL?

Z góry dziękuje za odpowiedzi, Pozdrawiam.

swl to nie wyjście, swl to droga - taka mała dygresja ;)

przyrost nigdy nie może być zbyt szybki jeżeli jesteś w stanie przez kolejne miesiące zapewnić stronie przyrost proporcjonalny. tzn. jak teraz dostaje plus minus 30 linków dziennie, to za miesiąc niech dostaje 60 linków dziennie itd. warunek, żeby nie pochodziły one ze stron o niskiej wartości, nie akceptowanych przez google, spamów itd.

jak domena była traktowana wcześniej? masz jakieś informacje na ten temat, Twoja domena?

ma dużo BL, więc spokojnie można ją mocniej linkować. Ja jestem zwolennikiem zamieszczania linków na podstronach, stronie głównej - nie na wszystkich podstronach - chociaż taki zabieg czasami się przydaje.

zasiliłeś już większość katalogów i precli?

jeżeli tak to stawiaj dalej strony zapleczowe (nie wiem w sumie co rozumiesz przez to stwierdzenie i co to za strony) i linkuje je i z nich do strony docelowej :)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

jak domena była traktowana wcześniej? masz jakieś informacje na ten temat, Twoja domena?

ma dużo BL, więc spokojnie można ją mocniej linkować. Ja jestem zwolennikiem zamieszczania linków na podstronach, stronie głównej - nie na wszystkich podstronach - chociaż taki zabieg czasami się przydaje.

Moja strona jest pod tą domeną od jej rejestracji czyli od dwóch lat.

zasiliłeś już większość katalogów i precli?

jeżeli tak to stawiaj dalej strony zapleczowe (nie wiem w sumie co rozumiesz przez to stwierdzenie i co to za strony) i linkuje je i z nich do strony docelowej ;)

Dodałem stronę do większości wartościowych katalogów,ale ostatnio katalogowanie nieco zaniedbuje, natomiast artykuły dodaje regularnie (co zaowocowało wzrostem pozycji na inne frazy, na które jestem już w top10). "Strony zapleczowe" - zaplecza tematyczne (PR od 1 do 4), na których zamieczone są linki do mojej strony.

no to wszystko jest elegancko, teraz to tylko rozwijaj, a swl zostaw sobie w spokoju;)

pamiętaj o proporcjonalności, tak żebyś po miesiącu nie został na lodzie bez miejsc na linki...

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności