Skocz do zawartości

Brak indeksacji

Tomahawk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zarejestrowałem domenkę ze spadu. Fajna domenka i do tego miała już kilka BL.

Wstawiłem treść, podlinkowałem i czekam już chyba z miesiąc aż mi google zaindeksuje i nic...

Teraz mam pytanie... Czy da się jakoś sprawdzić czy dostała bana albo czy ma nałożone jakieś kary?

Bo jak wpisze w google link:domena to znajduje 2 linki. Gyby miała bana to chyba by nie wyświetlało... czy się mylę?

Niewiem czy czekać dalej czy jakąś prośbę o rozpatrzenie ponowne wysłać....

czasami bywa skuteczna :) Napisz tam prawdę, czyli że jesteś nowym właścicielem domeny i obawiasz się, że jest ona zbanowana i że prosisz o przywrócenie jej do indeksu. A w między czasie spróbuj zmienić hosting, to czasami naprawdę działa.

miałem podobną sytuację, ban zdjęty w 2 dni po napisaniu prośby o rozpatrzenie.

co ciekawe w indeksie pojawiły się wersje strony sprzed ok. 2 tygodni czyli z samego początku jej istnienia a więc google pomimo bana jednak sobie stronę indeksowało..

czasami bywa skuteczna :D Napisz tam prawdę, czyli że jesteś nowym właścicielem domeny i obawiasz się, że jest ona zbanowana i że prosisz o przywrócenie jej do indeksu. A w między czasie spróbuj zmienić hosting, to czasami naprawdę działa.

Mnie najbardziej zastanawia fakt, kto czyta takie prośby o ponowne rozpatrzenie. Codziennie spływa ich tysiące jeśli nie dziesiątki tysięcy, więc kto ma na to czas i ilu ludzi się tym zajmuje?

Ja mam wrażenie że 'ponowne rozpatrzenie' rozpatruje automat.

Jestem oczywiście bardzo świeży w temacie, ale miałem dziwną sytuację, która coś takiego sugeruje:

- pozycjonowana domena z miejsca około 15 wypadła poza pierwszą setkę

- nie ruszając nic w kodzie zgłosiłem 'ponowne rozpatrzenia'

- domena wróciła na swoją pozycję

Adam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności